Thorning-Schmidt: EU skal selv udfylde internationalt vakuum efter USA-retræte

EU: Det er en turbulent tid, hvor USA træder tilbage fra sine gamle lederoller, men EU kan komme styrket ud, hvis vi griber chancen. Sådan lød det, da tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt gæstede Bruxelles til en snak om EU's fremtid.

Helle Thorning Schmidt ser gerne EU overtage nogle af USA's tidligere lederroller, nu hvor Donald Trump har trukket USA et stykke tilbage fra verdensscenen.
Helle Thorning Schmidt ser gerne EU overtage nogle af USA's tidligere lederroller, nu hvor Donald Trump har trukket USA et stykke tilbage fra verdensscenen.Foto: Virginia Mayo/AP/Ritzau Scanpix
Kristoffer Kvalvik

Vi skal finde en måde at forvalte euroen på, så vi aldrig ender i den situation, vi var i sidst. Det er det første på listen.

Helle Thorning-Schmidt
Forhenværende statsminister for Socialdemokratiet

BRUXELLES: ”Mike Tyson sagde, at alle har en plan, indtil de bliver slået i hovedet. EU har til en vis grad fået et stort slag i ansigtet over de sidste år, og nu skal vi så finde ud af, hvad planen er.”

Sådan lød det fra tidligere socialdemokratisk statsminister Helle Thorning-Schmidt mandag i Bruxelles.

Hun var i byen for at tale om EU’s fremtid, og med sine fem år i Europa-Parlamentet fra 1999 til 2004 er det et emne, der ligger hende nært.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00