Ny måling: Her er de mest indflydelsesrige danske parlamentarikere

De danske parlamentarikere er de mest indflydelsesrige, når det kommer til energi- og miljøpolitik. 

Kira Marie Peter-Hansen ligger nummer 26, som den mest indflydelsesrige parlamentariker på EU Matrix' nye opgørelse over EU's vigtigste folkevalgte.
Kira Marie Peter-Hansen ligger nummer 26, som den mest indflydelsesrige parlamentariker på EU Matrix' nye opgørelse over EU's vigtigste folkevalgte.Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Katharina Lindharth Møbjerg Madsen

Den 9. juni er der europaparlamentsvalg. I den forbindelse har analysevirksomheden EU Matrix i Bruxelles målt, hvilke europæiske folkevalgte der har været de mest indflydelsesrige i Europa-Parlamentet, fra de tiltrådte i juli 2019 og frem til februar 2024. EU Matrix' udregning baserer sig på parlamentarikernes score på lederstatus, netværk, valgperformance og på deres rolle i lovginingsprocesserne. 

Altinget giver dig her et kort overblik over de mest indflydelsesrige danske parlamentarikere. Du kan finde hele listen her.

Ifølge EU Matrix' måling ligger kun to af de 14 danske parlamentarikere i top-100 blandt de 705 parlamentarikere. Det drejer sig konkret om Kira Marie Peter-Hansen (SF), som ligger nummer 26 på listen. Kira Marie Peter-Hansen sidder i Parlamentets Grønne gruppe. Den anden er politikeren Christel Schaldemose (S), som ligger nummer 59 på listen. Hun er en del af den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

0:000:00