Her er Junckers hold

EU: Nu har EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker udpeget det hold, som han mener, skal udgøre EU-Kommissionen de næste fem år. Du kan se alle navnene her.

Puslespillet om de nye EU-kommissærer ser ud til endeligt at være gået op for Jean-Claude Juncker. Inden det bliver endeligt godkendt skal kommissærerne dog i høring, hvilket efter planen skal ske i den sidste uge af september og den første uge af oktober.

Du kan se hele listen i alfabetisk rækkefølge her:

 

Vytenis ANDRIUKAITIS (Litauen)

63-årig socialdemokrat. Han har siden 2012 været sundhedsminister i Litauen. Han er uddannet kirurg og var blandt andet med til at skrive Litauens forfatning efter frigørelsen fra Sovjetunionen.

Andrus ANSIP (Estland)

Medlem af Estisk Reformparti og 57 år gammel. Han var premierminister i Estland fra 2005 til marts 2014, hvor han trådte tilbage efter faldende popularitet. Han blev i stedet valgt til Europa-Parlamentet ved valget i maj.

Miguel ARIAS CAÑETE (Spanien)

64-årigt medlem af det spanske folkeparti. Han er tidligere minister for landbrug og miljø, og han blev valgt til Europa-Parlamentet tidligere i år.

Dimitris AVRAMOPOULOS (Grækenland)

61-årig forsvarsminister. Han er uddannet jurist og har tidligere været blandt andet minister for turisme og udenrigsminister. Han er næstformand i partiet Nyt Demokrati og desuden tidligere borgmester i Athen.

Elżbieta BIEŃKOWSKA (Polen)

Siden november sidste år har den 50-årige politiker været vicestatsminister under Donald Tusk. Polen mister nu således både hende og deres statsminister til EU-poster. Hun har samtidig været minister for infrastruktur og udvikling.

Alenka BRATUŠEK (Slovenien)

Tidligere slovensk premierminister og 44 år gammel. Hun trak sig fra posten efter at have tabt formandsvalget i sit parti, Positivt Slovenien, efter godt et år på posten. Før sin tid som politiker var hun blandt andet ansat i det slovenske finansministerium.

Corina CREŢU (Rumænien)

47-årig journalist og socialdemokrat. Hun var talsmand for den rumænske præsident 2000-2004 og blev herefter valgt til landets senat. Siden Rumænien kom med i EU i 2007, har hun siddet i Europa-Parlamentet.

Valdis DOMBROVSKIS (Letland)

Tidligere lettisk statsminister, 43 år. Han var landets finansminister, inden han tilbragte fem år i Europa-Parlamentet for at vende tilbage til national politik, hvor han var statsminister 2009-2013. Hans navn var, som så mange andre, i spil til posten som kommissionsformand.

Kristalina GEORGIEVA (Bulgarien)

Nuværende kommissær og 61 år gammel. Hun har en lang karriere i Verdensbanken bag sig. Siden 2010 har hun være kommissær for internationalt samarbejde, humanitær hjælp og krisestyring, og hun er altså nu blevet genindstillet.

Johannes HAHN (Østrig)

Fungerende kommissær for regionalpolitik. 56-årige Hahn er tidligere Videnskabs- og Forskningsminister og har en doktorgrad i filosofi.

Jonathan HILL (Storbritannien)

Konservativ politiker og 54 år gammel. Indtil sin nomination til en kommissærpost var han leder af det britiske Overhus. Han er landets tidligere Minister for Skoler.

Phil HOGAN (Irland)

54-årig politiker fra partiet Fine Gael. Han var Irlands Miljøminister fra 2011 til juli i år, hvor han blev nomineret. Hans valgslogan er 'Hogan needs no slogan'.

Vĕra JOUROVÁ (Tjekkiet)

Nu tidligere min Minister for Regional Udvikling. Den 50-årige jurist fik ministerposten i januar i år. Tidligere har hun arbejdet som konsulent indenfor EU-midler og regional udvikling.

Jyrki KATAINEN (Finland)

Med sine 42 år er han den yngste af kommissærkandidaterne. Han var indtil for nylig statsminister i Finland – en post han bestred i tre år. Før da var han landets finansminister.

Cecilia MALMSTRÖM (Sverige)

46-årig fungerende kommissær. Siden 2010 har hun været EU's kommissær for Indre Anliggender. Hun har en Ph.D i statskundskab og har tidligere været EU-minister i Sverige.

Neven MIMICA (Kroatien)

Den 60-årige socialdemokrat blev ved Kroatiens optagelse i EU 1. juli sidste år været landets første kommissær. Han fik posten som kommissær for forbrugerbeskyttelse. 2001-2003 var han sit lands minister for europæisk integration.

Carlos MOEDAS (Portugal)

44-årig socialdemokrat. Han er både uddannet ingeniør og økonom og har blandt andet arbejdet i Goldman Sachs. Siden 2011 har han været Portugals Indenrigsminister.

Pierre MOSCOVICI (Frankrig)

Frankrigs Finansminister siden 2012. Den 56-årige socialdemokrat har tidligere været EU-minister, en stilling han havde 1997-2002. Han har været medlem af Europa-Parlamentet i flere omgange.

Tibor NAVRACSICS (Ungarn)

48-årig advokat og medlem af det national-konservative parti Fidesz. Han har tidligere været Ungarns Justitisminister og blev i juni i år udpeget som landets Udenrigsminister.

Günther ÖTTINGER (Tyskland)

Nuværende Energikommissær. Han er 60 år gammel og medlem af det konservative CDU. Den seneste periode har han arbejdet tæt sammen med den danske Klimakommissær, Connie Hedegaard. Før sin tid i Kommissionen var Öttinger ministerpræsident i delstaten Baden-Württemberg.

Maroš ŠEFČOVIČ (Slovakiet)

48 år og nuværende kommissær for Administrative Anliggender. Som en af de få nominerede er han embedsmand med en fortid i blandt andet Udenrigsministeriet i Slovakiet. Han blev dog valgt til Europa-Parlamentet tidligere i år, men er altså blevet genindstillet som kommissær.

Christos STYLIANIDES (Cypern)

Nuværende medlem af Europa-Parlamentet, valgt ind i maj. Han er 56 år gammel og uddannet tandlæge. Han har tidligere været talsmand for den cypriotiske regering.

Marianne THYSSEN (Belgien)

56-årig jurist. Hun blev nomineret som den sidste i rækken af kommissærkandidater. Bag sig har hun en karriere som medlem af Europa-Parlamentet siden 1991, hvor hun har beskæftiget sig med en lang række områder. Hun har blandt andet være næstformand for EPP-gruppen i Parlamentet.

Frans TIMMERMANS (Holland)

Hollands Udenrigsminister siden 2012. Han er 53 år gammel og medlem af det socialdemokratiske, hollandske Arbejderparti. Timmermans startede sin karriere som diplomat.

Karmenu VELLA (Malta)

64 år og medlem af det maltesiske Arbejderparti. Han har siddet i det nationale parlament siden 1976. I 1981 fik han sin første ministerpost og han har siden været minister på en række områder – senest Minister for Turisme, som han har været siden 2013.

Margrethe VESTAGER (Danmark)

Nu tidligere Økonomi- og Indenrigsminister. Hun er 46 år og har været politisk leder for De Radikale siden 2007. Tidligere har hun været Undervisningsminister og kortvarigt Kirkeminister.

Derudover er der Frederica Mogherini (Italien), der er blevet udnævnt til repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik.

 

 

Forrige artikel Vestager: Ny Kommission skal væk fra silotænkning Vestager: Ny Kommission skal væk fra silotænkning Næste artikel Vestager har kabinetchefen klar Vestager har kabinetchefen klar
Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

FOKUS: Fem danske EU-parlamentarikere får plads i fem nye underudvalg, der skal have fokus på kræft, kunstig intelligens, skattesnyd og desinformation. Få overblik over de nye danske udvalgsmedlemmer.