Jon Stephensen skal stå skoleret efter beskeder til 19-årig partifælle

En nyhed om lumre beskeder til et ungt medlem af Moderaterne skiller sig ud fra den voksende bunke af møgsager, der klæber sig til Jon Stephensen. Det kan få store konsekvenser for både partiet og regeringen.

En sag om lumre beskeder til en ung partifælle er langtfra den første for Jon Stephensen. Alligevel konstaterer flere kloge hoveder på Christiansborg, at den kan blive langt mere alvorlig for ikke bare det nyvalgte folketingsmedlem, men også hans parti – og den samlede regering.
En sag om lumre beskeder til en ung partifælle er langtfra den første for Jon Stephensen. Alligevel konstaterer flere kloge hoveder på Christiansborg, at den kan blive langt mere alvorlig for ikke bare det nyvalgte folketingsmedlem, men også hans parti – og den samlede regering.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Efter at have sendt grænseoverskridende beskeder til en ung kvinde skal Moderaternes Jon Stephensen nu forklare sig over for partiets ledelse.

Det oplyser partisekretær Kirsten Munch Andersen til TV 2.

Den 63-årige folketingspolitiker har blandt andet uopfordret skrevet til en partifælle på 19 år, at hun "er smuk og har den lækreste krop". Det skriver tv-stationen, der har set dokumentation for beskyldningerne.

Sagen er langtfra den første møgsag for Jon Stephensen. Alligevel konstaterer flere kloge hoveder på Christiansborg, at den kan blive langt mere alvorlig for ikke bare det nyvalgte folketingsmedlem, men også hans parti – og den samlede regering.

"Sagen er dybt alvorlig for ham, fordi beskederne er sendt, mens han er medlem af Folketinget for Moderaterne. Nu er det en intern sag for partiet. Der er ikke længere tale om en sag, som kan skydes hen til hans tid som teaterdirektør," siger Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, til sin egen avis

Læs også

Trusler og en forfalsket underskrift

I begyndelsen af marts kunne TV 2 fortælle, at 30 kilder beskyldte Jon Stephensen for grænseoverskridende adfærd, trusler og dårlig ledelse i tiden som teaterdirektør for Aveny-T på Frederiksberg.

Kort forinden kunne Børsen afsløre en optagelse, hvor det lyder, som om Jon Stephensen forfalsker et bestyrelsesmedlems underskrift.

Mængden af sager, der er blevet til overskrifter i medierne, kan "være så belastende for Moderaterne, at partiet bliver nødt til at reagere", vurderer DR’s politiske analytiker Christine Cordsen.

"Som nyt parti er Moderaterne ekstra sårbart overfor problemer med folketingsmedlemmerne," skriver hun på DR

Læs også

Hvad vil Løkke sige?

Beskederne til den 19-årige partifælle er sendt i februar – flere måneder efter valget.

Derfor bliver det "interessant" at se, hvordan partileder Lars Løkke Rasmussen vil håndtere den seneste afdækning, mener TV 2’s politiske redaktør, Hans Redder.

"Hidtil har han jo sagt, at de tidligere sager på Jon Stephensen 'ikke så kønt ud', men afvist, at det skulle have politiske konsekvenser," siger han til tv-stationen.

Hvis Moderaternes ledelse beslutter at smide ham ud, kan det rokke ved regeringens komfortable flertal, hvis Jon Stephensen bliver som løsgænger.

Derfor er det vigtigt for Moderaterne, at han forlader Folketinget, så mandatet kan gå til et nyt partimedlem, påpeger DR’s Christine Cordsen i sin analyse.

"Ellers begynder det at blive problematisk for regeringen." 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jon Stephensen

MF (M) (orlov til 1/10-23)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1990), arkitekt (Det Kgl. Danske Kunstakademi 1984)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00