KL glæder sig over fortsat EU-pengestrøm til Danmark

TRANSFER: Danmark kommer til at hente næstfærrest penge fra EU-kasserne med såkaldte samhørighedsmidler i det næste langtidsbudget. Men det kunne have været meget værre, mener KL.

EU-kommissær for regional udvikling, Corina Cretu, lagde vægt på, at EU-pengene i fremtiden bliver nemmere at administrere, da hun fremlagde sit forslag om de såkaldte strukturfondsmidler.
EU-kommissær for regional udvikling, Corina Cretu, lagde vægt på, at EU-pengene i fremtiden bliver nemmere at administrere, da hun fremlagde sit forslag om de såkaldte strukturfondsmidler.Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: 4,2 milliarder kroner bliver der til Danmark fra posen med såkaldte samhørighedsmidler i EU's næste langtidsbudget, hvis det står til EU-Kommissionen.

Dermed bevarer Danmark i grove tal den samme EU-pengeindsprøjtning som i dag, på trods af at Kommissionen generelt har svunget sparekniven over støtten, der primært går til EU's fattigste egne.

Det glæder formand for Internationalt Udvalg i Kommunernes Landsforening Erik Flyvholm (V). Især fordi der har forlydt rygter om, at de rige lande måske slet ikke fremover skulle have del i de såkaldte strukturfonde.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00