Kofod får en næse for at tilbyde ubrugelige respiratorer til Italien

NÆSE: Et flertal i Folketinget har givet udenrigsminister Jeppe Kofod (S) en næse, fordi han tilbød Italien respiratorer, som ikke kunne bruges til patienter med coronavirus. Udenrigsministeren var i dag i samråd om sagen. Se klip fra samrådet ovenfor. 

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Mads Outzen

Jeppe Kofod har fået den tvivlsomme ære af at være den første i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering, der har fået en næse af Folketinget. 

Næsen blev uddelt efter et åbent samråd onsdag, hvor udenrigsministeren skulle svare på, hvorfor han havde tilbudt at sende en række respiratorer til Italien, som ikke var egnede til at behandle patienter med coronavirus.

En stor del af samrådet kom til at handle om udenrigsmisterens ordvalg i forbindelse med tilbuddet om respiratorer til Italien. I starten af april kaldte han nemlig respiratorerne og det medfølgende felthospital for en “solid håndsrækning”.

“Havde jeg vidst at respiratorerne ikke var covid-19-egnede, så havde jeg selvsagt ikke kaldt det en solid håndsrækning. Det medgiver jeg blankt og ærligt” lød det fra ministeren på samrådet.

Der er blevet uddelt 56 næser siden Uffe Ellemann modtog den første i 1990 for FN's flygtningehøjkommissærs anvendelse af danske bistandsmidler.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00