Udvidelse: EU-Kommissionen sender varme velkomstsignaler helt over på den anden side af Sortehavet

Ursula von der Leyen åbner armene yderligere for krigsramte Ukraine og en række af dets naboer i et forsøg på at knytte dem nærmere til Unionen.

Det var en glad Ursula von der Leyen, der onsdag gav EU-Kommissionens velsignelse til, at det krigshærgede Ukraine kan starte optagelsesforhandlinger om EU-medlemskab. Nu er det op til de 27 nuværende medlemmer, om de vil række hånden ud til Kyiv.
Det var en glad Ursula von der Leyen, der onsdag gav EU-Kommissionens velsignelse til, at det krigshærgede Ukraine kan starte optagelsesforhandlinger om EU-medlemskab. Nu er det op til de 27 nuværende medlemmer, om de vil række hånden ud til Kyiv.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke AlbrechtsenJulie SchønningThomas Lauritzen

BRUXELLES: Et land i krig og et land 1.500 kilometer væk fra den nærmeste EU-nabo fik onsdag Europa-Kommissionens grønne lys til at komme et skridt nærmere EU-medlemskab.

I det, kommissionsformand Ursula von der Leyen selv beskrev som en ”historisk” beslutning, anbefalede hun de 27 EU-lande at starte optagelsesforhandlinger med både Ukraine og Moldova og give Ruslands naboland Georgien på den anden side af Sortehavet kandidatstatus i EU-klubben. Samtidig stillede hun Bosnien i udsigt, at også det land, trods store hjemlige politiske problemer, snart kan starte optagelsesforhandlinger, hvis de nødvendige politiske reformer kommer på plads.

Det er noget, som vi helt bogstavelig talt vil dø for lige nu

Inna Sovsun
Medlem af det ukrainske parlament, Verkhovna Rada

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024