Kommissionen vil oplyse om sine lobbyistmøder

GENNEMSIGTIGHED: Fra 1. december skal alle kunne holde øje med, hvilke lobbyister og andre interessenter EU-Kommissionens medlemmer mødes med.

Fremover skal alle kunne holde øje med, hvilke lobbyister Margrethe Vestager og alle de andre EU-kommissærer mødes med. På det ugentlige onsdagsmøde i EU-Kommissionen var der nemlig opbakning til, at der skal være større åbenhed om møderne mellem lobbyister og deres egne kabinetter og generaldirektorater.

”Vi vil være fuldt ud gennemsigtige med hensyn til vores møder, og vi vil stå til regnskab for alt, hvad vi gør i Kommisionen. Vi vil endvidere også overbevise Parlamentet og Rådet om at følge trop. Man kræver altid, at Kommissionen skal være fuldstændig gennemsigtig, det vil vi sikre, men det er også på tide, at vi beder Parlamentet og Rådet om at følge trop,” sagde Kommissionens første næsteformand Frans Timmermans til onsdagens pressemøde.

Konkret betyder det nye initiativ, at alle medlemmer af Kommissionen fra 1. december skal offentliggøre på Kommisisonens hjemmeside, hvilke kontakter og møder med interessegrupper og lobbyister, de har.

Login