Længe ventet europapolitisk aftale nærmer sig målstregen

Danmark får snart et opdateret grundlag for skiftende regeringers ageren i EU, erfarer Altinget. Aftalen vil efter alt at dømme bygge oven på den udenrigspolitiske strategi, hvor Løkkes "pragmatiske idealisme" udstikker kursen.

Radikales EU-ordfører Christian Friis Bach (t.h.) er blandt dem, som har været inviteret med til forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale.
Radikales EU-ordfører Christian Friis Bach (t.h.) er blandt dem, som har været inviteret med til forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

En opfriskning af det nu 15 år gamle udgangspunkt for Danmarks EU-politiske engagement forventes at lande snart – og måske allerede i næste uge.

Det erfarer Altinget fra flere kilder med kendskab til forhandlingerne om den såkaldte europapolitiske aftale.

Forhandlingerne mellem regeringen og forligspartierne fra den eksisterende aftale fra 2008 – SF, Konservative, Radikale og Liberal Alliance – har været i gang den seneste måned og er nu i sin afsluttende fase.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024