Om  
Robert Abela

Maltas premierminister sikrer arbejderpartiet tredje sejr i træk

Det maltesiske arbejderparti med premierminister Robert Abela i spidsen løb med sejren, da malteserne lørdag 26. marts gik til valg.

Maltas premierminister Robert Abela fejrer valgsejren og&nbsp;vinker til vælgerne fra La Partitas hovedkvarter i Hamrun søndag 27. marts.<br>
Maltas premierminister Robert Abela fejrer valgsejren og vinker til vælgerne fra La Partitas hovedkvarter i Hamrun søndag 27. marts.
Foto: Mark Zammit Cordina/Reuters/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Robert Abela blev lørdag 26. marts valgt som Maltas premierminister for en fire årig periode og sikrer dermed arbejderpartiet, Partit Laburista, den tredje sejr i træk.

Det skriver Reuters.

Den nyvalgte premierministeren fortæller til befolkningen, at han de næste fire år vil arbejde for at sikre bedre levestandarder, flere muligheder for alle borgere samt et større fokus på miljø og klima. Han er i løbet af sine sidste to år som premierminister blevet rost for at holde økonomien i gang gennem coronapandemien og samtidig holde arbejdsløsheden nede.

"Ydmyghed vil karakterisere denne regering. Jeg vil insistere på ydmyghed fra dem, der er udvalgt til at arbejde i den, og jeg vil gå forrest som et godt eksempel," sagde premierministeren til de tusindvis af vælgere, der var mødt op foran partiets hovedkvarter lidt udenfor Valletta.

Partit Laburista fik 55 procent af stemmerne, hvilket de også fik til de to forrige valg i 2013 og 2017. Til sammenligning fik det nationalistiske oppositionsparti 42 procent af stemmerne. Særligt for dette valg var, at 16- og 17-årige for første gang havde muligheden for at stemme til parlamentsvalget.

Robert Abela blev indsat som premierminister og partileder i januar 2020. Det skete, da den forhenværende premierminister, Joseph Muscat, valgte at trække sig, efter forretningsmanden Yorgen Fenech blev anholdt og beskyldt for at være involveret i drabet af anti-korruptionsjournalist Daphne Caruana Galizia i 2017. Yorgen Fenech var en nær ven af den tidligere premierministers stabschef, som efterfølgende også er blevet anklaget for korruption og hvidvaskning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Robert Abela

Premierminister, Malta, partileder, La Partita
cand.jur. (University of Malta 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024