Om  
Manfred Weber

Manfred Weber bliver formand for EPP

Det bliver Manfred Weber, der skal efterfølge Donald Tusk som formand for alliancen af kristendemokratiske partier i Europa, EPP. Han har siden 2014 været formand for partiets gruppe i Europa-Parlamentet, hvor danske Konservative sidder.

Manfred Weber skal efterfølge Donald Tusk som formand for EPP.
Manfred Weber skal efterfølge Donald Tusk som formand for EPP.Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Det bliver som forventet Manfred Weber, der bliver formand for partialliancen European People's Party (EPP), der samler konservative og kristendemokratiske partier i EUropa.

Partialliancen oplyser i en pressemeddelelse, at Manfred Weber er valgt som formand med 447 stemmer ud af 502.

Han skal efterfølge Donald Tusk, der er tidligere formand for Det Europæiske Råd. Tusk forlader formandsposten for at kunne fokusere på polsk politik som leder af partiet Borgerplatformen (PO), som han stiftede i 2001.

Største gruppe i Europa-Parlamentet

Nu bliver det tyske Manfred Weber, der skal lede partialliance videre. Han forbliver samtidig leder for EPP's politiske gruppe i Europa-Parlamentet, som han har stået i spidsen for siden 2014.

"Jeg er ekstremt stolt over at være blevet valgt som formand for det største politiske parti i Europa, og jeg er ydmyg over at kunne fortsætte i fodsporene på EPP-ledere som Donald Tusk," siger Weber i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi vil mere end nogensinde arbejde for at forene vores samfund, og vi vi aldrig stoppe med at kæmpe for et bedre og stærkere EU for det europæiske folk."

Manfred Weber har siden 2004 været medlem af Europa-Parlamentet for tyske CSU, der er en del af EPP.

Center-højre-partialliancen EPP er den største politiske gruppe i Europa-Parlamentet, der også tæller danske Konservative. Samlet sidder EPP på knap 25 % af parlamentets 751 pladser.

På bredere europæisk plan kommer Manfred Weber nu til at repræsentere over 80 forskellige borgerlige partier fra lande både inden- og uden for EU. Ud over Konservative er også Kristendemokraterne medlem af den europæiske partifamilie.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manfred Weber

Formand og gruppeleder, European People's Party (EPP) i Europa-Parlamentet, MEP (CSU)
ingeniør (1996)

0:000:00