May åbner for at udsætte Brexit

VIDEO: Det kan blive nødvendigt at udsætte Brexit. Sådan lød det fra Theresa May tirsdag. Premierministeren understregede dog samtidig, at hun vil forsøge at undgå den situation. 

Theresa May holdt tirsdag tale i det britiske Underhus.

Her lagde premierministeren op til, at det kan blive nødvendigt at udsætte Storbritanniens udtræden af EU, hvis ikke hun kan samle et flertal for hverken en aftale med EU eller at forlade EU uden en aftale. 

Det er dog ikke en situation, Theresa May ønsker, understregede hun.

"Vores absolutte fokus bør være på at få en aftale – og at forlade Unionen 29. marts," slog hun fast.

May vil sætte Brexit-aftalen til afstemning 12. marts. Falder den, vil de britiske folkevalgte 13. marts stemme om, hvorvidt de ønsker at forlade EU uden en aftale. Hvis ingen af afstemningerne kan samle et flertal, lægger May op til en afstemning 14. marts om en kort forlængelse af Brexit-forhandlingerne.

Her handler det for May om at undgå en udsættelse, som rækker ud over juni 2019. Det vil nemlig betyde, at Storbritannien skal afholde valg til Europa-Parlamentet.

En situation, som vil sende et forkert signal til de, som stemte for Brexit, ifølge premierministeren.  

"Hvilken besked vil det sende til de 17 millioner vælgere, som har stemt for at forlade EU for næsten tre år siden," sagde May. 

Forrige artikel DF afviser at støtte ngo'er, der kæmper for retsstat og demokrati DF afviser at støtte ngo'er, der kæmper for retsstat og demokrati Næste artikel Copyright-reform får grønt lys af EU-parlamentarikere Copyright-reform får grønt lys af EU-parlamentarikere