MEPer hilser mere åbenhed velkommen

ÅBENHEDSREGISTER: Både Morten Løkkegaard (V) og Dan Jørgensen (S) er glade for den øgede grad af åbenhed, som Kommissionen og Parlamentets gennemsigtighedsregister medfører. Dansk Erhverv ser også sammenlægningen som positiv.
Europa-Parlamentet stemte onsdag for et nyt fælles åbenhedsregister over lobbyister og andre interessegrupper
Europa-Parlamentet stemte onsdag for et nyt fælles åbenhedsregister over lobbyister og andre interessegrupper

Det er rigtig godt. Der skal være meget åbenhed omkring den kæmpemæssige lobbyindsats, der foregår i Bruxelles.

Dan Jørgensen (S)
MEP
Fakta

I det fælles åbenhedsregistret skal lobbyister komme med oplysninger om sig selv, deres økonomiske forhold og hvilke interesser, de arbejder for. Desuden vil de skulle overholde et adfærdskodeks for lobbyisterne, der blandt andet tilsiger, at der ikke må være økonomiske transaktioner imellem politikere og lobbyister.


Kilde: Europa-Parlamentet
Onsdag valgte Europa-Parlamentet at bakke op om en sammenlægning af Kommissionens og Parlamentets eksisterende register over lobbyister og andre interessegrupper til et frivilligt åbenhedsregister. En beslutning, som MEP Dan Jørgensen (S) er særdeles tilfreds med.

"Det er rigtig godt. Jeg har personligt arbejdet for det, siden jeg blev medlem af Parlamentet i 2004. Der skal være meget åbenhed omkring den kæmpemæssige lobbyindsats, der foregår i Bruxelles," siger Dan Jørgensen.

Også Dan Jørgensens kollega i Parlamentet, Morten Løkkegaard (V), stemte for forslaget og hilser den øgede registrering velkommen.

"Det er helt fint med registrering, uanset om det er frivilligt eller obligatorisk," siger Morten Løkkegaard.

0:000:00