Messerschmidt : EU’s aftale med Tyrkiet er en dundrende fiasko

DEBAT: Hvis masseindvandringen til Europa er aftaget, er det ikke EU eller Tyrkiet, der skal takkes, men Ungarn og de grænser, som landene har genrejst på trods af Bruxelles’ kommissærer, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af EU-Parlamentet 

Da Europas forsømte grænser brød sammen under folkevandringen i 2015, udbrød der panik i Bruxelles’ kontorer. Pludselig stod det klart for befolkningerne, at EU-elitens utopi om det ”grænseløse Europa” var lig med kaos og anarki. Fra 2014 til udgangen af 2015 trængte 1,7 millioner migranter ind i Europa.

Mens tilliden til EU svandt for hver dag, famlede EU-kommissærerne febrilsk efter et halmstrå, bare ét eller andet, der kunne købe dem tid. De fik aftalen med Tyrkiet i marts 2016; men prisen var høj, aftalen uklar, og alle stærke kort er nu i hænderne på Erdogan. 

For hver migrant, som blev sendt tilbage fra de græske øer til Tyrkiet, lovede EU at tage imod en syrisk asylansøger og naturligvis senere hans familie. Til gengæld lovede EU Tyrkiet over 40 milliarder kroner til flygtningelejrene. Og uden hensyn til europæernes åbenlyse modstand stillede EU også tyrkerne visumfri indrejse til Europa i udsigt – samt nye, håbløse forhandlinger om tyrkisk medlemskab af EU.

Tiltrængt alibi
Som om det var aftalt spil, satte hele indvandringsindustrien i en forudsigelig jamren over aftalen: Den var kynisk og hjerteløs, klagede de. Men kritikken fra Amnesty International, FN og alle de andre gav samtidig EU-politikerne et tiltrængt alibi: ”Se selv,” siger de, ”Vi er i stand til at træffe ubehagelige beslutninger for at beskytte Europa! Vi havde naturligvis samvittighedskvaler, men hensynet til Europa vejede tungest!”

Lige siden har EU-politikerne – Socialdemokraterne, Venstre, Radikale, De Konservative – ikke forsømt en lejlighed til at henvise til Tyrkietaftalen som bevis på deres beslutsomhed.

Således deltog også Morten Helveg Petersen i skuespillet, da han skrev: ”Jeg ser EU’s aftale med Tyrkiet-aftalen som et grumt og på mange måder rædselsfuldt eksempel på realpolitik, når det er værst...” men også: ”Der er ingen tvivl om, at aftalen virker. Det er på grund af den, at vi har så få asylansøgere...”

Fiasko forklædt som kup
Men sandheden er, at EU’s aftale med Tyrkiet er en total fiasko.

Hvad bygger jeg det på? På FN's og EU-Kommissionens egne tal og opgørelser. 

Fra marts 2016 til 1. januar 2018 er det kun lykkedes for EU at sende 1.484 migranter tilbage til Tyrkiet. (Halvdelen var fra Pakistan, Bangladesh og Nigeria.) Men i bytte har EU måttet tage imod 11.354 syrere fra Tyrkiet – og læg dertil de kommende sammenførte familiemedlemmer!

Sikken et kup af en aftale, som kommissærerne fik forhandlet på plads, ikke?

Vil de have os til at tro på, at hundredtusinder af migranter lader sig afskrække af, at 1.484 af dem bliver sendt tilbage i løbet af 21 måneder? Når de ikke lader sig afskrække af, at 2-3.000 af dem er druknet i Middelhavet? Nej, hvad der afskrækker migranter, er frygten for at strande i Grækenland.

Og hvorfor er tusinder i dag strandet i Grækenland og mange gået under jorden? Fordi Ungarn til sidst fik nok og lukkede sin grænse, hvorefter de andre EU-lande var nødt til at følge trop og genrejse deres egne grænser.

I dag kunne Østrig og Frankrig ikke drømme om at åbne deres grænser for de hundredtusinder af afrikanere, arabere og afghanere, som venter på at slippe ud af Italien. Selv dukse-danmark står fast.

Grænsekontrollen er kommet for at blive, uanset hvad kommissærerne i Bruxelles siger. Men som Dansk Folkeparti anbefalede for år tilbage.

Sovjet-agtig målplan
Sandheden er, at EU’s aftale med Tyrkiet er en lige så stor fiasko som EU’s desperate forsøg på at få EU-landene til at aftage 160.000 migranter (hvorfor i øvrigt lige 160.000?) i en slags Sovjet-agtig målplan.

Færre end 30.000 migranter er i dag reelt blevet omfordelt; og de uheldige asylansøgere, som trak en nitte og blev sendt til for eksempel Letland, Litauen og Rumænien, er allerede stukket af igen med kurs mod Tyskland. Mere fornuftige lande siger bare nej.  

Tyrkiet-aftalen viser os, hvad der venter, hvis vi lægger vores skæbne i hænderne på Bruxelles’ kommissærer. Jeg vil ikke mindst opfordre socialdemokraterne til at stikke piben ind og holde op med at messe den forslidte venstrefløjs-radikale remse om ”fælleseuropæiske løsninger”. Dem kan EU nemlig ikke levere. Foreløbig er de i hvert fald alle endt som dundrende fiaskoer.

Forrige artikel Holger K: Putins provokationer skal ikke lede til nyt atomkapløb Holger K: Putins provokationer skal ikke lede til nyt atomkapløb Næste artikel S: Danske journalister fjerner fokus fra vigtig EU-politik S: Danske journalister fjerner fokus fra vigtig EU-politik
 • Anmeld

  Kim Kaos

  Luk vores grænser

  100 % ind- og udrejsekontrol er den eneste brugbare løsning kombineret med et 100% asylstop.

  EU har spillet fallit når det kommer til at beskytte Europa og derfor må vi selv passe på vores land.

 • Anmeld

  Ole Brauer

  Kommentar

  Jeg troede at Messerschmidt skulle holde helt lav profil indtil EU-revisorerne er færdige med MELD og SMELD - eller hvad det nu var de der fonde hed.

 • Anmeld

  Kurt Nielsen · Freelance

  Stop for flygtninge fra Tyrkiet til Grækenland

  Aftalen har betydet, at der ikke længere kommer flygtninge fra Tyrrkiet til Grækenland. Det betyder, så at Tyrkiet i endnu højere grad bærer flygtningebyrden fra bl.a krigen i Syrien. Det får de penge for. Det er ikke Mortens helt Orban, der holder flytninge ude. Det er aftalen med Tyrkiet, der gør det. Morten render som sædvanligt med en halv vind....

 • Anmeld

  J. Jensen

  Det fjerne verdensbillede

  Der er ingen tvivl om, at Messerschmidt har et meget stort behov for at få bekræftet sit eget verdensbillede, at dette så er lidt virkelighedsfjernt er nok ikke noget som hans lille vælgerskare bider meget mærke i.
  At EU har besluttet sig for at modtage og beskytte de flygtninge, der er i nød, og istedet benytter en aftale mellem EU og Tyrkiet for at kunne tilbagesende de immigranter, der ikke skal ophold bliver naturligvis udlagt som en stor katastrofe for hele EU
  I de kredse hvor det er helt fint at svindle og rage til sig, fordi man påstår at alle andre også gør det, skal man ikke forvente empati med mennesker, der har måtte flygte fra et sandt krigshelvede. Det overlader man til godhedsindustrien.

 • Anmeld

  Jørgen Nielsen · EU-overvåger

  Aftale n med Tyrkiet ??

  Kurt Nielsen. Aftalen med Tyrkiet har været en fiasko, al den stund at EU har modtaget flere Syrer end der er blevet sendt til Tyrkiet. Morten Messerschmidt skriver godt nok, at Kortene sidder i hånden på Erdogan, det gør de tydeligvis, men han deler ikke noget med EU mere, det er passé, nu spiller han sin Korthånd sammen og til Rusland. Hvor dum kan vi tillade EU at opføre sig den ene gang efter den anden, når vi samtidig har et Borgerligt Danmark som nu gennem flere år har siddet passivt og set på hvilke beslutninger der træffes i EU, og helt galt er det da at Danmarks Regering INTET vil gøre for at stoppe denne galskab.

 • Anmeld

  Marianne Mitchell

  EU- har fejlet ja..

  Hej Morten Messerschmidt
  Du kritiserer EU’s flygtninge/ migrantpolitik, og det er ikke så underligt, da du er i Bruxelles med det formål og som repræsentant for det ultrahøjreorienterede Danmark. Jeg savner til gengæld fra din side at høre, hvad du vil foreslå som løsning på dette GLOBALE problem.
  Hvad er dit og EU- modstandernes forslag til en løsning, som er realistisk globalt set og ikke bare set fra vores egen lille andedam i Danmark, hvor vi bare vil sætte en prop i hullet ligesom de lande, som du nævner i dit indlæg.

 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  STØT SOCIALDEMOKRATIETS NY PLAN IMMIGRATIONS PLAN

  Messserschmidt er sent ude... med sit lille flag
  Havd med at opføre sig som en voksen og se på Socialdemokratiets udspil-plan-strategi udbud... vi kan hjælpe 600 i nærområderne for de penge vi bruger på at hjælpe een flygtning der kommer til DK........

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Så skete det igen...

  ..at Morten Messerschmidt igen, igen beskylder alle og enhver for de forfærdeligste ting, alt imens vi ikke kan få noget som helst at vide om, hvad samme MS reelt foretager sig som en af Danmarks repræsentanter i EU.
  Hvilke beslutninger og hvilke samarbejdsrelationer har du, Morten Messerschmidt, engageret dig i for at få løst de problemstillinger, du synes at se?
  Foreslår du helt alvorligt Ungarnske løsninger rundt om hele Danmarks kyststrækning?
  Mit spørgsmål er meget seriøst stillet,...for beskyldninger om alle andres uduelighed kan jeg som vælger bruge til absolut intet.
  Håber snart der kan komme en afklaring om Meld og Felt, så vi kan få oplyst, hvad vi har med at gøre, og så måske blive skånet for alle de politiske set ret selvpromoverende, tomme og populistiske opråb.
  Som vælger har jeg i hvert fald ikke brug for høje råb og beskyldninger om andres uduelighed, men har brug for, at politikerne har arbejdstøjet på og også ærligt forklarer, hvad de gør ved tingene.

 • Anmeld

  Christian X

  Vågn op

  Så længe de lande, der skaber overbefolkning, blot kan eksportere migranter til EU, fortsætter udviklingen.

  Der er intet alternativ til at lukke Europa af, så overbefolkningslandene indser, at de må indføre en 1-barns politik, som Kina gjorde – og fik dermed skabt en økonomi, der har løftet flere ud af fattigdom end nogensinde før i historien.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Planen er en succes og Tyskland er tilfreds

  Tyrkiet-planen der skulle begrænse presset på Grækenland og Italien samt reducere mafiaoperationerne over Middelhavet er succesfyldt gennemført.

  Planen skulle sikre at Tyskland ikke endnu engang blev overrendt af 1 million indvandrere. Det kan det tyske demokrati næppe holde til.

  Planen har aldrig haft noget med Danmark, Sverige eller andre perifere lande at gøre. Det er der iøvrigt ikke ret meget i EU der har.

  Og med Danmarks betændte forhold til ansvar må vi som sædvanlig blot sætte næsen til ruden og forbavset se til hvad de andre gør.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Re: Claus Sønderkøge.

  Du skriver(citat): "...blot sætte næsen til ruden og forbavset se til hvad de andre gør".
  SÅ kommer jeg i tanker om den gamle børnesang fra "De små Synger", der hedder "Venter på far".
  Sidste omkvæd er: "Kommer ej far? Kommer ej far? Stadig han spørger: Kommer ej far?"
  Opfører vi os simpelthen så barnligt og uansvarligt, at vi blot venter på, at farmand har gjort alt arbejdet, kommer hjem med ugelønnen og har sørget for familiens fundament ??
  Blot en tanke, jeg fik....

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Ja - sangen er sød og alt for rigtig

  Bertelsen - det korte svar er ja.

  Reelt venter alle lande udenfor Euro-zonen på det tilbud de ikke kan sige nej til. Så længe Tyskland har penge nok får vi sikkert lov til at vente. Den dag der bliver taget fat om Europas valutaproblemer er tiden med gratisture slut.

  Danmark hægter sig med det yderste af neglene. Vi har ingen muligheder som UK for reelt at kunne stå alene. UK vil også være tvunget til at læne sig meget tæt til USA.

  Danmark bør passe meget bedre på Grønland - de er vores livsforsikring.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær debattør

  HYKLERI

  BENTE PEDERSEN:

  HVEM ER FOR SENT UDE ??

  Det er samtlige såkaldte gamle partier, herunder især Socialdemokratiet der i 30 år har baseret deres udlændige politik på De Radikales nåde. BASTA.

  Man behøver ikke være DFer for at sympatisere med deres kamp for danskhed.

  Forleden var der et indlæg af Gitte Ørskou i Berlingske der fastlog at Dansk Folkeparti, er det eneste parti med holdning til dansk kulturpolitik.

  Det er godt for Danmark at Socialdemokratiet - bedre sent end aldrig - tvunget af realisme og resultaterne af en blødsøden naive integrations politik - som det eneste socialdemokratiske parti i Europa, tør tage jernhandsken på.

  Men ingen kan benægte at DF, som er det eneste parti med et klart politisk forhold til bevarelsen af dansk kultur, helt alene har kæmpet mod resultaterne af de gamle partiers blødsødne integrations politik.

  De har uden at bøje nakken taget imod medierne og deres "ekspert" kommentatorers nedladende forhånelse.

  Hvem fastholdt kravet - og hvem blev hånet da den fysiske tyske grænse blev genindført ?

  Hvad Bente ??

  Helt hyklerisk, er der ingen seriøse partier, der idag vil genåbne grænserne!!

  Senest har Thomas Gammeltoft-Hansen afsløret at flygtninge forskere har manipuleret med forsknings resultater, da de jo er betalt af flygtninge organisationer. Han påstår at positive resultater af flygtninge stramninger - ikke blev offentliggjort, da det ikke var i de "korrektes" interresse.

  HYKLERISK. Hvor er medierne der offentliggjorde de manipulerede forskningsresultater ? Hvor er Socialdemokratiet, der i årevis har baseret deres flygtninge og integrations politik på disse forskernes resultater ?

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Du er et vrøvlehoved Bach Sørensen

  Forskningsresultater har aldrig haft indflydelse på Socialdemokratiet eller andre partier på venstrefløjen. Og har det stadig ikke.

  Holdningen til flygtninge har været baseret på:

  1. Respekt for internationale aftaler
  2. Bibelens kærlighedsbudskab
  3. Palæstinensernes rettigheder

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Torben Bach Sørensen

  Den med manipulation af forskningsresultater i bla Århus har vist ikke meget med socialdemokratiet at gøre. Men vi må afvente de igangsatte undersøgelser.
  Jeg kan i hvert fald pt ikke kende socialdemokratiet hos mange af de folkevalgte socialdemokrater. I min optik har de brug for gode socialdemokratiske diskussioner med hinanden.
  Tror, der er ved at ske noget, for nogle socialdemokrater er begyndt at stikke deres fornuftige hoveder frem.......så der ventes.... :-)
  Synes, det i en debat er uværdigt at betegne andre eller andre holdninger som hyklere og hykleriske.

 • Anmeld

  Ole Gisselmann · Cand. Scient. Pol.

  Ekspeditionsstyrke

  Løsningen på problemet er den simple, som amerikanerne ville vælge "Send the Marines". EU bør sende en ekspeditionsstyrke til Libyen og besætte landet. EU kan så oprette flygtningelejre i Libyen, og på den måde få stoppet den vanvittige masseindvandring til Europa.

 • Anmeld

  Ellis Frederiksen · Pensioneret bankprokurist

  Ole Brauers omtale af Messerschmidt

  Det er da vigtigere at Messerschmidt deltager i denne debat.
  Han er en fantastisk og næsten uundværlig mand på dette område.
  Det er - i forhold til, hvad der ellers foregår i EU - småting, der er
  sag påp. Blot et forsøg på at svine en dygtig mand og ødelægge
  vores mulighed for at få hjælp i kampen mod forsøget på overtagelse
  af Danmark/EU.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Ellis Frederiksen

  Måske skulle man bare holde fast i den kendsgerning, at Messerschmidt bog om EU's spild af penge blev finansieret af den fond, hvor hans hænderne var dybt begravet i uregelmæssigheder og fup.
  Man kan på ingen måder tage Messerschmidt mega populisme til indtægt for indsigt i noget som helst. Det er ikke trods alt ikke mange måneder siden, at han krævede Danmark helt ud af EU fordi samarbejdet mellem EUs demokratiske lande var at sidestille med en taberklub fordi økonomien var en katastrofe, der var præget af recession.
  Derfor skulle vi ifølge orakles ophøjede mening straks følge Storbritannien eksempel. Men at fremkomme med så pibende uklog en analyse på et tidspunkt, hvor UK er ude af stand til at formulere deres fremtid efter EU, er åbenbart ikke noget den letpåvirkelig vælgerbase lader sig forundre over.

 • Anmeld

  Ellis Frederiksen · Uartigt svar

  Kommentar til J. Jensen

  Men at fremkomme med så pibende uklog en analyse på et tidspunkt, hvor UK er ude af stand til at formulere deres fremtid efter EU, er åbenbart ikke noget den letpåvirkelig vælgerbase lader sig forundre over.

  Er aldeles ikke letpåvirkelig - følger med i timevis hver dag omkring indvandring, økonomi m.v.
  Syntes dit svar var uartigt.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Prøv at skifte din guide Ellis Frederiksen - det kan kun gøre dig godt

  Ellis Frederiksen hvis du i timevis følger med hver dag burde lidt mere vel egentlig hænge ved. Måske du skulle følge en mere kvalificeret ciceron end hr. Messerschmidt.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Værdipolitik og sammenhængskraft eller bulder?

  Ellis Frederiksen.
  Når man som ansvarlig politisk leder har påtaget sig et stort ansvar for, at så mange som muligt har det så godt som muligt, og at hjulene snurrer bedst muligt,.... så er det nødvendigt at interessere sig for værdipolitik og sammenhængskraft i samfundet.
  Det må vi vælgere kunne forvente. Vi må også kunne forvente, at politikeren redegør både for sine politiske ideer og især redegør for, hvad han gør ved tingene.
  Hvis man i sit politiske arbejde prioriterer udmeldinger om, hvor uduelige alle andre er og bruger langt størstedelen af sit politiske arbejde på nedladende, diskrediterende og generaliserende udtalelser og handlinger overfor mindretal i befolkningen.....SÅ bliver der ikke plads og overskud til engagement i det vigtigste, nemlig værdipolitik, velfærd og sammenhængskraft i samfundet. Det bliver efter min bedste vurdering kun tom bulder.

 • Anmeld

  kenneth krabat · medmenneske

  DF-politikeren, der som alle i sit parti fordrejer fakta (lyver)

  Aftale om flygtninge og migranter mellem EU og Tyrkiet:

  •
Aftalen blev indgået mellem EU og Tyrkiet 18. marts 2016.
  •
Siden 20. marts har aftalen betydet, at enhver, der er sejlet fra Tyrkiet til græske øer, skal sendes tilbage til Tyrkiet.
  •
For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage til Tyrkiet, skal EU tage imod en syrer, der opholder sig i en flygtningelejr i Tyrkiet, og genbosætte vedkommende i EU.
  •
Dem, der allerede har været i Grækenland og bliver sendt retur til Tyrkiet, kommer bagest i køen.
  •
Alle flygtninge og migranter skal have mulighed for at få deres sag prøvet i Grækenland, men kun hvis de kan sandsynliggøre, at de har været udsat for forfølgelse i Tyrkiet.
  •
Aftalen er blandt andet indgået for at ødelægge menneskesmuglernes forretning, men den er blevet stærkt kritiseret af FN og en lang række menneskerettighedsorganisationer. Kilde: Ritzau

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/ekspert-erdogans-trusler-mod-eu-er-mest-spil-galleriet

  --
  I starten vil EU modtage en allerede ventende flygtning fra Tyrkiet til fordeling i FN-overvåget regi for hver af dem, som returneres. Men udelukkende syriske flygtninge. Krigsflygtninge fra Irak, Afghanistan eller andre lande, vil se alle muligheder spærret.

  http://kpnet.dk/2016/03/19/eu-studehandel-med-erdogan-regimet-om-fort-europa/