Om  
Niels-Jørgen Nehring

Mindeord om forhenværende ambassadør Niels-Jørgen Nehring (81)

Forhenværende ambassadør, Niels-Jørgen Nehring, er død 87 år. Claus von Barnekow, der er seniorrådgiver for Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder skriver mindeord.

Claus von Barnekow

Forhenværende  ambassadør Niels-Jørgen Nehring var dansk og europæer. En dansk europæer, hvis grundlæggende synspunkter om nødvendigheden og værdien af internationalt samarbejde formedes, da han som ung rejste rundt i Europa, herunder i Balkanlandene. Disse landes indbyrdes tragedier lå ham stærkt på sinde i årene under og efter sin pensionering fra posten i Sarajevo, hvor der stod respekt om Danmark.

Også som ambassadør i Europarådet fik han sat et fodaftryk, der efterlod respekt, da han med diplomatisk snilde og under hensyn til Danmarks forpligtelser fik løst et problem til alle parters tilfredshed angående en over for Danmark stærkt kritisk rapport fra Europarådets Kommission mod Racisme og Intolerance.

Vort bekendskab siden 2001 udviklede sig de sidste ti år til venskab, der førte til jævnlige besøg og lange, berigende samtaler om politik, samfundsforhold, litteratur, historie, jura, beslutningsprocesser, politologi, uddannelse og sprog. Jeg nød godt af hans viden, erfaring og indsigt i politikformulering og det indre i politikerhoveder og det pres politikere er udsat for.

0:000:00