Mindsteløn: Dansk retssag mod EU-Kommissionen så godt som umulig

Et søgsmål mod EU-Kommissionen for at stoppe mindstelønsdirektivet vil være særdeles vanskeligt, vurderer lektor. Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet erkender, at det kan blive svært at føre en sag, og at direktivet måske ikke er så skadeligt for den danske model, som debatten har givet udtryk for.

Medlem af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S) håber, at den endelige direktiv-tekst om mindsteløn vil give Danmark mulighed for at lægge sag an mod Kommissionen for at få direktivet annulleret. Hun erkender dog, at direktivet måske ikke vil skade den danske model.   
Medlem af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S) håber, at den endelige direktiv-tekst om mindsteløn vil give Danmark mulighed for at lægge sag an mod Kommissionen for at få direktivet annulleret. Hun erkender dog, at direktivet måske ikke vil skade den danske model.    Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Står det til både Enhedslisten og Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet, skal Danmark om nødvendigt rejse et annulations-søgsmål mod EU-Kommissionen for at få kendt det nye mindstelønsdirektiv ulovligt.

Ifølge Roman Senninger, der er lektor på Aarhus Universitet med speciale i EU’s lovgivningsproces, vil det dog blive særdeles svært at rejse et søgsmål og helt urealistisk for Danmark at vinde det.