Minister ser europæiske traktordemoer som en politisk mulighed

Fødevareministeren øjner chancen for at få bugt med EU-bureaukrati efter voldsomme protester fra europæiske landmænd i flere lande.

Traktorer brød flere steder igennem politiafspærringer, da vrede landmænd i mandags forsøgte at råbe EU's ministre op under et møde i Bruxelles.
Traktorer brød flere steder igennem politiafspærringer, da vrede landmænd i mandags forsøgte at råbe EU's ministre op under et møde i Bruxelles.Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES:  Vrede landmænd satte ild til bildæk og halm, kastede kanonslag og bragede deres køretøjer gennem politiafspærringer på alle sider af EU’s rådsmødebygning, da 900 traktorer mandag indtog EU-hovedkvarteret.

Derinde sad fødevareminister Jacob Jensen (V) og hans 26 ministerkolleger og diskuterede de europæiske bønders skæbne efter flere måneder med voldsomme protester i flere europæiske lande.

På mødet var der flere, der talte for at genåbne EU’s landbrugspolitik og skrue ned for de grønne krav, der er en betingelse for, at landmændene kan få deres fulde EU-støtte, som pt. tegner sig for en tredjedel af EU’s budget.

Vi mener ikke, at der skal rulles tilbage på hverken miljø eller klima, snarere tværtimod.

Jacob Jensen
Fødevareminister (V)

0:000:00