Analyse af 
Erik Holstein

Mona Juul peger mod midten, men også der er der trængsel

Mere grønt og mere familiepolitik, mindre rets-og udlændingepolitik tegner til at blive normen under Konservatives nye leder, Mona Juul. Det er en anden politisk profil end hos forgængeren Søren Pape Poulsen, og det er ikke nødvendigvis en vinderrecept.

Mona Juul: Kom godt igennem sit første landsråd som leder, men hendes politiske profil kan skabe problemer på længere sigt.
Mona Juul: Kom godt igennem sit første landsråd som leder, men hendes politiske profil kan skabe problemer på længere sigt.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Talen var ganske fermt bygget op, der var tilpas mange oneliners og jysk snusfornuft i rigelige mængder. Hun fik demonstreret, at hun faktisk kan præstere på den store scene.

Ud fra de betragtninger var den nye konservative leder Mona Juuls tale til det partiets landsråd i Herning en succes. Hun fik vist, hvem hun er, og der var betydelig mere liv i hendes tale, end den rutinerede, men også lettere søvndyssende tale, Troels Lund Poulsen (V) holdt som ny Venstre-formand.

Talen var ventet med spænding, for det var ikke lysende klart, hvad Mona Juul står for politisk bortset fra områder som erhvervspolitik, klima og miljø, hvor hun har været ordfører. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00