Om  
H.K.H. Marie Agathe Odile

Ny royal kulturrepræsentant skal fremme dansk-franske interesser

Fra 1. oktober starter Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie som særlig kulturrepræsentant for den danske ambassade i Frankrig.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Med virkning fra 1. oktober bliver Prinsesse Marie tilknyttet den danske ambassade i Frankrig som særlig kulturrepræsentant.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prinsesse Marie har omfattende viden om fransk og dansk kultur samt erfaring med netværksdannelse, hvilket hun kan se frem til at bruge i sit nye virke.

Som særlig kulturrepræsentant bliver Prinsesse Marie en del af ambassadens 'team for partnerskaber' og får til opgave at afsøge nye dansk-franske partnerskaber til fordel for det danske kulturliv.

Om udmeldingen siger Prinsesse Marie:

"Jeg er både stolt og beæret over at få muligheden for at indgå i det nye satsningsområde. Opgavebeskrivelsen falder indenfor det fokus, jeg de seneste år har haft på samarbejdet mellem danske og franske aktører, og min familie og jeg er nu faldet godt til i Paris, så det er en perfekt timing."

Den 45-årige prinsesse har studeret internationale erhvervsforhold og økonomi ved Babson College, USA, økonomi på universitetet i Genève, Schweiz, og har derudover en Bachelor of Arts fra Marymount Manhattan College, USA.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.K.H. Marie Agathe Odile

Prinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat
bachelor of arts (Marymount Manhattan College 1999)