Nye Borgerlige vil i Europa-Parlamentet

EP-VALG: Pernille Vermund og co. er begyndt indsamlingen af de over 70.000 vælgererklæringer, der kræves for at komme på stemmesedlen til europaparlamentsvalget i maj.

Den nye pige i klassen, Pernille Vermund, vil ikke nøjes med at få sit parti valgt til Folketinget.

Nu går Nye Borgerlige også efter at blive erklæret opstillingsberettiget til det kommende valg til Europa-Parlamentet, der skal afholdes 26. maj.

Beslutningen om at engagere sig i europæisk politik skyldes ifølge partiformanden, at der er behov for et borgerligt EU-skeptisk parti.

"Der er ikke nogen reel unionsmodstand tilbage på den borgerlige side. Derfor har vi besluttet at søge opstilling til det kommende EU-valg til maj," skriver Pernille Vermund på Facebook.

Det er samtidig et angreb på de to partier, som Nye Borgerlige forsøger at kapre vælgere fra, nemlig Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Nu bliver de ikke kun angrebet højrefra på henholdsvis udlændingepolitikken og den økonomiske politik.

"Det er i dag ikke muligt for danskerne at stemme på et borgerligt EU-skeptisk parti. DF har med Kristian Thulesen Dahls udmelding i weekenden åbenlyst opgivet at arbejde aktivt for en folkeafstemning om dansk medlemskab i hele næste valgperiode. Og LA, som før valget i 2015 lovede en reform af EU indefra, er vendt på en tallerken og omfavner i dag alt, der kommer fra EU," skriver Pernille Vermund.

Hvis Nye Borgerlige skal finde vej til stemmesedlen i maj, skal partiet nå at indsamle 70.380 vælgererklæringer. Dog har partiet også en anden mulighed. Hvis der bliver afholdt folketingsvalg inden maj, og Nye Borgerlige bliver valgt ind. Det vil betyde, at partiet automatisk har ret til at stille op til europaparlamentsvalget.

Forrige artikel Grænsekontrol koster Forsvaret knap 100 millioner kroner Grænsekontrol koster Forsvaret knap 100 millioner kroner Næste artikel Sverige tæt på ny regering: To borgerlige partier peger på Stefan Löfven Sverige tæt på ny regering: To borgerlige partier peger på Stefan Löfven
Sommerens målinger: Om EU og offentlige plejehjem

Sommerens målinger: Om EU og offentlige plejehjem

MÅLINGER: Altinget samler de vigtigste målinger, der har været bragt i løbet af sommerferien. Danskerne foretrækker et EU, der går forrest i klimakampen, og tilliden til offentlige plejehjem halter.