Oplysningsmillioner til patent-valgkamp er blevet fordelt

OPLYSNING: Folketinget har afsat 11,4 millioner kroner til forskellige oplysningskampagner op til afstemningen om EU's patentdomstol, og pengene er nu blevet fordelt.
11,4 millioner kroner er nu blevet fordelt til forskellige oplysningskampagner om EU's patentdomstol.
11,4 millioner kroner er nu blevet fordelt til forskellige oplysningskampagner om EU's patentdomstol.Foto: www.colourbox.com
Per Bang Thomsen
Den 25. maj skal danskerne tage stilling til, om Danmark skal tilslutte sig EU's patentdomstol eller ej.

Til det har Folketingets Finansudvalg afsat 11,4 millioner kroner til forskellige debat- og oplysningsprojekter om patentdomstolen, og de millioner er nu blevet fordelt, oplyser Kulturstyrelsen.

Europa-Nævnet har fordelt 3,8 millioner kroner til Folketingets partier og de bevægelser, der er valgt ind i Europa-Parlamentet. Topscoreren er Dansk Folkeparti, som har modtaget godt 725.000 kroner i støtte. De Konservative ligger derimod i bunden med omkring 212.000 oplysningskroner til en outdoor-kampagne.

De resterende 7,6 millioner kroner er blevet fordelt blandt 62 forskellige organisationer og private aktører. Ifølge Kulturstyrelsen modtog Europa-Nævnet 88 ansøgninger, men 26 af dem slap ikke igennem nåleøjet.

0:000:00