Orbans migrationsblokade og vokseværk mod øst giver europæisk hovedpine

Polen og Ungarn blokerede endnu engang for fælles EU-ståsted på migration ved et topmøde i Granada, hvor Unionen tog hul på svære fremtidsdiskussioner.

Er det med vilje, at statsminister Mette Frederiksen står med ryggen til Ungarns Viktor Orbán?
Er det med vilje, at statsminister Mette Frederiksen står med ryggen til Ungarns Viktor Orbán?Foto: Juan Medina/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

GRANADA: Udadtil virkede det vældigt højtideligt. EU’s 27 ledere forsamlet i Palacios del Congresos-marmorbygningen i Granada vedtog en erklæring, der fremover vil bære byens navn. Den skal kickstarte både det arbejde, EU står over for på den korte bane med at udpege en ny strategisk dagsorden for de næste år, og det mere længeresigtede, der skal gøre Unionen klar til udvidelse med op til ni lande.

”Vi, lederne af den Europæiske Union, er samlet i Granada for at markere starten på den proces, der skal definere vores Unions generelle politiske retning og prioriteter for årene, der kommer,” lød det alvorstungt fra statsminister Mette Frederiksen (S) og de 26 kolleger.

Skrabede man lidt i fernissen, så det dog noget mindre poleret ud. Og det gælder ikke kun kulisserne, som bogstaveligt talt faldt fra hinanden kort før mødets afslutning, da varme sydlige kastevinde splittede den blå baggrund med spanske EU-formandskabslogoer ad, som statsministeren og hendes kolleger skulle have stået op ad, når de gav interviews på deres vej ud af bygningen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024