På historisk topmøde opfordrer europæiske ledere til at satse på atomkraft – Danmark står udenfor

Flere europæiske regeringsledere forsøgte torsdag at tage et opgør med tabuiseringen af atomkraft på et topmøde i Bruxelles. Danmark deltog ikke i topmødet, men statsministeren understreger, at hun "intet har imod", at andre lande har atomkraft.

Belgiens premierminister, Alexander De Croo, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen og generaldirektør for Det Internationale Atomenergiagentur, Rafael Grossi, understregede, at Europa - og verden - får brug for alle teknologier, hvis de grønne ambitioner skal opfyldes.
Belgiens premierminister, Alexander De Croo, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen og generaldirektør for Det Internationale Atomenergiagentur, Rafael Grossi, understregede, at Europa - og verden - får brug for alle teknologier, hvis de grønne ambitioner skal opfyldes.Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Enten elsker du det. Eller hader det.

Atomkraft deler ikke kun vandene i befolkningen. Også blandt EU-landene er der vidt forskellige holdninger til, hvilken rolle atomkraft skal spille i Europas fremtidige energiforsyning.

Torsdag blev der tilføjet et nyt kapitel til atomkrafthistorien, da der for første gang nogensinde blev afholdt et atomkrafttopmøde for verdensledere.

0:000:00