Analyse af 
Esben Schjørring

Partilederne vil forvandle EU-valget til et midtvejsvalg

EP-kandidaterne er for ukendte, og valget til Europa-Parlamentet vil alligevel blive udlagt som en landspolitisk temperaturmåling. Derfor rykker partilederne meget aktivt ind i den kommende EP-valgkamp. Det er ikke uden store risici. 

Sidste gang der var valg til Europaparlamentet var der trængsel på lygtepælene og rækværkerne, da valgplakaterne skulle op. Dengang lå folketingsvalget nemlig ti dage efter EP-valget. Men nu kan vælgerne ligeså godt vende sig til at partiernes topfolk går fuldtonet ind i valgkampen om de europæiske mandater.
Sidste gang der var valg til Europaparlamentet var der trængsel på lygtepælene og rækværkerne, da valgplakaterne skulle op. Dengang lå folketingsvalget nemlig ti dage efter EP-valget. Men nu kan vælgerne ligeså godt vende sig til at partiernes topfolk går fuldtonet ind i valgkampen om de europæiske mandater.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Ingen kender Kristoffer Storm, alle kender Inger Støjberg.

Og den sidste er løsningen på den førstes problem som Danmarksdemokraternes spidskandidat til det kommende europaparlamentsvalg. For med Støjbergs navn på stemmesedlen og aktiv del af kampagnen, får Kristoffer Storm meget nemmere ved at opnå valg.

Men Danmarksdemokraternes finte er ikke deres alene.

0:000:00