Om  
Pernille Weiss

Pernille Weiss vil i Europa-Parlamentet for Konservative

Mikkel Bødker Olesen

Når danskerne skal til Europa-Parlamentsvalg i foråret 2019, vil Pernille Weiss være en af mulighederne på stemmesedlen. Hun bliver opstillet for Konservative, skriver hun i en mail til Altinget.

Hun opstiller i den konservative storkreds på Fyn, og her ser man Pernille Weiss som en oplagt efterfølger for Bent Bendtsen, som har meddelt, at han ikke genopstiller til valget i 2019. Sidstnævnte støtter også op om Pernille Weiss' nye kandidatur.

“Danmark og Europa har brug for kompetente og kontante kvinder, som med erfaring, modenhed og som med en klar tilgang til politik kan tage fat i de store udfordringer, som truer med at splitte Europa, som aldrig har været mere udfordret end nu,” udtaler Bendt Bendtsen.

Pernille Weiss var fra 1996 til 2004 amtsrådsmedlem på Fyn, og hun stod til at komme i Folketinget i 2001, men valgte at tage en pause fra politik for at fokusere på familien, amtsrådsarbejdet og hendes uddannelse i sundhedsvidenskab.

Pausen varede frem til starten af 2017, hvor Pernille Weiss fortalte, at hun ville genopstille som folketingskandidat for De Konservative. Nu sættes kræfterne dog ind i forsøget på at blive valgt ind i Europa-Parlamentet.

”Alt arbejde er ærligt arbejde – også i politik. Jeg er nu et sted i mit liv, hvor jeg kan give efter for den drivkraft, jeg har i mig og kvittere for den anerkendelse, jeg har modtaget, efter jeg genoptog mit kandidatur til Folketinget. Jeg skal ikke "ned og lave politik i Bruxelles" – nej, jeg skal deltage i det politiske system bestående af både Danmark og resten af Europa,” siger Pernille Weiss.

Pernille Weiss er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men har sidenhen læst en kandidat i sundhedsvidenskab. Derudover har hun en master i ledelse og innovation fra CBS og DPU.

Hun bidrager ofte med debatindlæg på Altinget og sidder i en række bestyrelser – blandt andet WeShelter, Teatermuseet i Hofteateret på Christianshavn og VL56.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00