Presset på Europas grænser stiger igen: EU-Kommissionen indkalder ministre til hastemøde

Nye stigninger i både antal af asylansøgere og forsøg på at krydse grænserne til Europa illegalt skaber bekymring i EU, og Kommissionen har indkaldt til et hastemøde om situationen.

Tilstrømningen stiger både fra Middelhavsruten og Balkanruten, men EU's ministre skal fredag specifikt diskutere, hvordan man skal håndtere situationen ved Middelhavet. 
Tilstrømningen stiger både fra Middelhavsruten og Balkanruten, men EU's ministre skal fredag specifikt diskutere, hvordan man skal håndtere situationen ved Middelhavet. Foto: Yannis Behrakis/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Efter flere år med faldende tilstrømning til Europa stiger den igen. 

Det ser man både ved, at det samlede antal af asylansøgere i hele EU er vokset relativt hurtigt efter et drastisk fald under coronakrisen, samtidig med at Frontex har oplevet et stigende pres på grænser, hvor flere og flere forsøger illegalt at komme ind i unionen.  

Alene fra juli 2021 til juli 2022 er antallet af asylansøgere vokset fra 44.760 til 66.545. Hvis man sammenligner med de foregående år, er det det højeste antal siden udgangen af 2016.  

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00