Om  
Jørgen Kjems
Michael Theisen

Professor skal stå i spidsen for forskning mod coronavirussygdommen

Professor Ali Salanti fra Københavns Universitet skal lede forskningsgruppe, som skal udvikle vaccine mod den nye coronavirussygdom.

Rasmus Straka Skjødt

Professor Ali Salanti fra Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet skal lede et forskerhold, som skal udvikle en vaccine mod den smitsomme coronavirus.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Forskningsprojektet har modtaget en bevilling fra EU på 20 millioner danske kroner og fra Carlsbergfondet på 25 millioner kroner. EU-midlerne går primært til produktion, mens midlerne fra Carlsbergfondet også omfatter udvikling og forskning.

"Vi håber, at vi inden for 12 måneder kan have gennemført de første kliniske forsøg. Det bliver også det første såkaldte proof of principle for vores vaccineteknologi. Det er en bro fra laboratoriet til klinisk udvikling, hvor vi skal vise, at vaccinen virker og er sikker i mennesker," siger Ali Salanti i pressemeddelelsen.

Gruppen består af protein-, vaccine- og diagnostikforskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Statens Serum Institut, oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Professor Jørgen Kjems er gruppeleder ved Aarhus Universitet, mens professor Michael Theisen er gruppeleder på Statens Serum Institut.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Kjems

Professor, centerleder, iNANO, Aarhus Universitet
lic.scient. i kemi (Aarhus Uni. 1989), cand.scient. i fysik og kemi (Aarhus Uni. 1986)

Michael Theisen

Seniorforsker, Afdeling for Medfødte Sygdomme, Statens Serum Institut

0:000:00