Debat

Radikale: DF gør os andre til grin

DEBAT: Fire ud af fem af Folketingets medlemmer går ind for, at flygtninge skal i arbejde og have uddannelse. Alligevel svinger DF taktstokken i dansk udlændingepolitik. Vi er, fra venstre til højre, til grin for egne stemmer, skriver Sofie Carsten Nielsen (R).

Erfaringerne fortæller os, at de velintegrerede flygtninge er mere tilbøjelige til at vende tilbage til deres hjemlande, skriver Sofie Carsten Nielsen (R).
Erfaringerne fortæller os, at de velintegrerede flygtninge er mere tilbøjelige til at vende tilbage til deres hjemlande, skriver Sofie Carsten Nielsen (R).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Frederik Lange
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Sofie Carsten Nielsen (R)
MF

Det er igen finanslovssæson. Og vanen tro vil regeringen og Dansk Folkeparti udveksle henholdsvis sparekrav og asylpolitiske idéer som jetoner på et pokerbord.

Det er blevet en institution i dansk politik, at disse områder tilfældigvis lever og ånder gennem hinanden.

DF vil kræve integrationsstop, hver gang regeringen ønsker noget gennemført. Det er DF's idé, at vi nemmere kan sende syrere hjem til landet, hvor Assad fortsat bomber, hvis vi stopper integrationen.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til os på [email protected].

Juraprofessor med ekspertise i udlændingeret Jens Vedsted-Hansen kalder det ”ekstremt sjældent”, at tilknytning til Danmark er til hinder for, at Flygtningenævnet inddrager opholdstilladelser.

De velintegrerede vender hjem
Tidligere S-minister Birte Weiss har i sin bog Og Balkan kom til Danmark redegjort for, at erfaringen faktisk er, at jo bedre de flygtninge, der kom til Danmark fra Bosnien, blev integreret gennem uddannelse, arbejde og deltagelse i samfundslivet, jo flere vendte tilbage til deres oprindelsesland.

Skal vi, som DF, arbejde for at isolere flygtninge – store som små – det ene øjeblik og det næste øjeblik tordne mod parallelsamfund?

Sofie Carsten Nielsen (R)
MF

Det giver intuitivt god mening. Jo mere menneskeligt overskud man selv har, jo bedre bliver man i stand til at vende hjem og bygge op igen.

Vi er ikke i tvivl i Radikale Venstre. Vi vil ikke lade mennesker rådne op til evig tid i Danmark og tage det daglige brød fra dem.

Vi kan for vores skyld uddanne syreren til nødhjælpsarbejder, så hun kan bygge sit land op.

Vi arbejder gerne sammen med Dansk Folkeparti for at sikre langt bedre og bredere repatrieringsprogrammer til de flygtninge, der rent faktisk har mulighed for at vende tilbage, ligesom vi hjalp bosnierne i 90’erne.

Men et integrationsstop. Det er ekstremistisk. Et integrationsstop er dyrt. Tåbeligt. Evidensløst. Inhumant. Og hyklerisk.

DF taler med to tunger
Skal vi tage arbejdet fra flygtninge for så at rase over, at de sidder på deres flade?

Skal vi insistere på, at de syriske børn i Danmark, som er havnet i krydsfeltet mellem Assad og Dansk Folkeparti, ikke må lære dansk?

Skal vi, som DF, arbejde for at isolere flygtninge – store som små – det ene øjeblik og det næste øjeblik tordne mod parallelsamfund?

Nej. Det giver da ingen mening. Så vil man jo ikke løse problemer. DF taler med to tunger her.

Integrationsstoppet viser, hvorfor Danmark har brug for en ny retning. Hvor vi laver virkelige løsninger på rigtige problemer.

Danskerne vil have integration
Og de fleste danskere er jo ikke enige med DF om udlændingepolitikken. Borgerne ønsker integration; flygtninge skal i arbejde, børn skal blandes i daginstitutioner og skoler, så vi alle møder hinanden, og indvandrerbørn skal tale dansk.

Borgerne ønsker opgør med social kontrol, så ligestilling sejrer, og kvinder og mænd og piger og drenge sættes fri i alle hjørner af Danmark.

Borgerne ønsker kontrol med asyl- og migrantstrømmen: EU-nationer skal fortsætte det samarbejde, som allerede har sendt asyltallet 95 procent lavere ned.

Det er præcis den kurs, som Radikale Venstre står for og har leveret tre helt konkrete udspil på. DF er i lodret opposition til alle de tre punkter. DF er sågar i opposition til resten af Folketinget på alle tre punkter.

Fire ud af fem af Folketingets medlemmer går jo ind for, at flygtninge skal i arbejde og uddannelse. Og alligevel svinger DF taktstokken i dansk politik. Vi er, fra venstre til højre, til grin for egne stemmer.

Vi er fanget i en Christiansborgsk osteklokke, der trænger så massivt til luftforandring. Tør vi, så kan vi skabe en ny virkelighed i dansk udlændingepolitik.

Det sker den dag, hvor DF råber ”Stop integrationen”, og vi svarer ”Stop, DF”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sofie Carsten Nielsen

Underdirektør, DI Biosolutions
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

0:000:00