Radikale: DF gør os andre til grin

DEBAT: Fire ud af fem af Folketingets medlemmer går ind for, at flygtninge skal i arbejde og have uddannelse. Alligevel svinger DF taktstokken i dansk udlændingepolitik. Vi er, fra venstre til højre, til grin for egne stemmer, skriver Sofie Carsten Nielsen (R).

Af Sofie Carsten Nielsen (R)
MF

Det er igen finanslovssæson. Og vanen tro vil regeringen og Dansk Folkeparti udveksle henholdsvis sparekrav og asylpolitiske idéer som jetoner på et pokerbord.

Det er blevet en institution i dansk politik, at disse områder tilfældigvis lever og ånder gennem hinanden.

DF vil kræve integrationsstop, hver gang regeringen ønsker noget gennemført. Det er DF's idé, at vi nemmere kan sende syrere hjem til landet, hvor Assad fortsat bomber, hvis vi stopper integrationen.

Juraprofessor med ekspertise i udlændingeret Jens Vedsted-Hansen kalder det ”ekstremt sjældent”, at tilknytning til Danmark er til hinder for, at Flygtningenævnet inddrager opholdstilladelser.

De velintegrerede vender hjem
Tidligere S-minister Birte Weiss har i sin bog Og Balkan kom til Danmark redegjort for, at erfaringen faktisk er, at jo bedre de flygtninge, der kom til Danmark fra Bosnien, blev integreret gennem uddannelse, arbejde og deltagelse i samfundslivet, jo flere vendte tilbage til deres oprindelsesland.

Det giver intuitivt god mening. Jo mere menneskeligt overskud man selv har, jo bedre bliver man i stand til at vende hjem og bygge op igen.

Vi er ikke i tvivl i Radikale Venstre. Vi vil ikke lade mennesker rådne op til evig tid i Danmark og tage det daglige brød fra dem.

Vi kan for vores skyld uddanne syreren til nødhjælpsarbejder, så hun kan bygge sit land op.

Vi arbejder gerne sammen med Dansk Folkeparti for at sikre langt bedre og bredere repatrieringsprogrammer til de flygtninge, der rent faktisk har mulighed for at vende tilbage, ligesom vi hjalp bosnierne i 90’erne.

Men et integrationsstop. Det er ekstremistisk. Et integrationsstop er dyrt. Tåbeligt. Evidensløst. Inhumant. Og hyklerisk.

DF taler med to tunger
Skal vi tage arbejdet fra flygtninge for så at rase over, at de sidder på deres flade?

Skal vi insistere på, at de syriske børn i Danmark, som er havnet i krydsfeltet mellem Assad og Dansk Folkeparti, ikke må lære dansk?

Skal vi, som DF, arbejde for at isolere flygtninge – store som små – det ene øjeblik og det næste øjeblik tordne mod parallelsamfund?

Nej. Det giver da ingen mening. Så vil man jo ikke løse problemer. DF taler med to tunger her.

Integrationsstoppet viser, hvorfor Danmark har brug for en ny retning. Hvor vi laver virkelige løsninger på rigtige problemer.

Danskerne vil have integration
Og de fleste danskere er jo ikke enige med DF om udlændingepolitikken. Borgerne ønsker integration; flygtninge skal i arbejde, børn skal blandes i daginstitutioner og skoler, så vi alle møder hinanden, og indvandrerbørn skal tale dansk.

Borgerne ønsker opgør med social kontrol, så ligestilling sejrer, og kvinder og mænd og piger og drenge sættes fri i alle hjørner af Danmark.

Borgerne ønsker kontrol med asyl- og migrantstrømmen: EU-nationer skal fortsætte det samarbejde, som allerede har sendt asyltallet 95 procent lavere ned.

Det er præcis den kurs, som Radikale Venstre står for og har leveret tre helt konkrete udspil på. DF er i lodret opposition til alle de tre punkter. DF er sågar i opposition til resten af Folketinget på alle tre punkter.

Fire ud af fem af Folketingets medlemmer går jo ind for, at flygtninge skal i arbejde og uddannelse. Og alligevel svinger DF taktstokken i dansk politik. Vi er, fra venstre til højre, til grin for egne stemmer.

Vi er fanget i en Christiansborgsk osteklokke, der trænger så massivt til luftforandring. Tør vi, så kan vi skabe en ny virkelighed i dansk udlændingepolitik.

Det sker den dag, hvor DF råber ”Stop integrationen”, og vi svarer ”Stop, DF”.

Forrige artikel Messerschmidt: Menneskerettigheder indskrænker danskernes frihed Messerschmidt: Menneskerettigheder indskrænker danskernes frihed Næste artikel Jesper Lund: Ytringsfriheden er under afvikling hos techgiganterne Jesper Lund: Ytringsfriheden er under afvikling hos techgiganterne
 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  Til grin

  For en gangs skyld har en radikal ret - endda i hele to udsagn. Det ene er, at "Vi er til grin". Det andet er, at "Vi er fanget i en Christiansborgs osteklokke". Men begge dele er der råd for. De Radikale skal blot høre op med bestandigt at puste sig op og gøre sig til grin. Det vil også hjælpe, hvis De Radikale søgte jobs i den virkelige verden uden for Christiansborg. Det er ikke nok at tage på svipture til ghettoer og dermed påstå, at man har set lyset.

 • Anmeld

  Ib Heinisch

  DF er til grin

  Syge Borgelige og DF er nu dem, der er til grin. Da der vel ikke er nogen med bare lidt intelligens falder for de 2 partiers Erasmus Montanus "logik". De alfsløre bare deres gennerelle mangel på almindelig anstændighed og redelighed, det er nu mere synd for deres vælgere som bare er helt til grin.

 • Anmeld

  Anna Winther

  Til grin ?

  Nu er min sympati med DF ikke eksisterende.
  Jeg må dog sige hvis R føler sig til grin kan de tage det helt på deres egen kappe.
  For Morten Østergaard logrer for regeringen - og det er da til grin

 • Anmeld

  Christian X

  Danskerne er til grin

  Liberale principper skaber altid nye ubalancer og problemer, der ikke kan løses liberalt:

  Åbne grænser og åbne kasser har kun medført mia. omkostninger og problemer.

  I stedet for at bøje liberale principper, har man presset danskere til at arbejde mere for at betale gildet. Det kompenserer Venstre så med grim symbolpolitik og forfærdelig tale, der igen giver nye problemer.
  R vil fortsat lade danskerne betale mere og mere samt gå senere på pension for at betale for den liberale overtro...


 • Anmeld

  palle christensen

  radikale til grin

  Det klare de radikale udmærket selv.

 • Anmeld

  Ejler Schütt · Byrådsmesdlem Dansk Folkeparti, Aabenraa

  De Radikale har haft alt for megen indflydelse i alt for mange år, og dermed gjort danskerne til grin for mange milliarder kroner.

  Gid, at de radikale blev sat helt uden for indflydelse efter det næste valg.
  Deres verdensfjerne politik har ingen gang på jord..
  De ved ikke hvad der foregår i det virkelige liv, udenfor deres akademiske verden.

 • Anmeld

  Egil Rindorf

  Midten svigter vælgerne

  Når Dansk Folkeparti og andre ekstremist partier, som f.eks. Enhedslisten, overhovedet påkalder sig nogen interesse, så er det jo fordi at midten i dansk politik ikke samarbejder om de beslutninger, som ville kunne samle meget bred vælgeropbakning. Det handler bl.a. om at skabe et skattemiljø, som gør det bare nogenlunde attraktivt for private at investere i arbejdspladser, vækst og beskæftigelse inden for landets grænser. Tænk hvad det ville kunne betyde af muligheder for at understøtte den danske velfærdsmodel, hvis man kom væk fra den fordummende debatform, der spærrer for fornuftsbeslutninger. Tænk hvor vi kunne reducere skellene imellem befolkningsgrupperne i Danmark, hvis vi kunne skabe mange danske arbejdspladser også for de, der ikke nødvendigvis kan levere så meget som den dygtigste halvdel af befolkningen (altså meningsfulde arbejdspladser, og ikke blot offentlige beskæftigelsesprojekter). Og tænk hvor vi kunne udrette meget, og få stor international indflydelse, hvis midten i dansk politik kunne samle sig om en bare nogenlunde effektiv dansk sikkerhedspolitik funderet i et europæisk forpligtende samarbejde? Det ville gøre vort liv lettere. Tænk hvor vi kunne skabe gode vilkår for alle de danskere, der er gift med andre europæere, eller som har andet aktivitet uden for landets grænser, hvis vi kunne samarbejde om europæiske retsstandarder, i stedet for at tro, at de danske standarder bliver gældende i andre lande. Og tænk hvor vi kunne komme langt på en række andre vigtige parametre, hvis vi kom væk fra at beskæftige os så meget med proces og indbyrdes ringeagt og nedrakning, for i stedet at diskutere substans. Hver part må naturligvis stå for sit synspunkt og sine holdninger- men det er også hver parts forpligtelse, at være indstillet på at komme hinanden i møde og gå på kompromis.
  Når man svigter denne forpligtelse, så er det at midten selv skaber rum for de ekstremistiske partier, som kun interesserer sig for sine egne, og som ingen ide har om, hvordan de i grunden ville lede Danmark, hvis de fik magten spillet i hænde.

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Mester

  Grinet er stivnet noget hos dem der engang hed

  "Det radikale Venstre".
  Et andet sted hvor lagkagesmilene også er blevet snerpet sammen, er hos Alternativets luftbro til fest og sjov for andres penge.
  Men de to muntre forsamlinger skulle nok nøjes med at holde fester for deres egne penge og nøjes med at dele ud af den jord de har i hovedet.
  Så kunne vi andre bruge vores penge selv, og ikke finde hele nabolaget overrendt af islamistiske voldtægtsforbrydere og nasserøve fra samtlige shitholes.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · fhv. IT direktør

  Sofie Carsten Nielsen

  De radikale glemmer bekvemt at man har hovedansvaret for indvandringen til Danmark og den medfølgende elendige integration.

  Marianne Jelved er suveræn den danske politikere som personligt har misrøgtet og skadet dansk kultur og vor gensidige tillid - ALLERMEST.

  Det Radikale venstre har med sin blåøjede tillid til indvandrernes lyst til assimilering til danske livsværdier, for evigt ændret vor land i en retning, det helt store flertal af danskere aldrig har ønsket

  Derfor kære Sofie: Det kan kun være i jeres parti selvretfærdighed og ophøjede tanker om egen storhed at i tror Det Radikale venstre i overskuelig fremtid skal have nogen som helst indflydelse på flygtninge-, indvandrer og integrations politik i Danmark.

  I ER SIMPELTHEN FOR BLÅØJEDE, NAIVE OG UKLOGE.

  Jeg gentager dine egne ord: "Det vil være ekstremistisk, Tåbeligt. Evidensløst. Inhumant og hyklerisk."

  Iøvrigt: Bortset fra ovennævnte katastrofer - kan i jo godt være fornuftige.

  Underligt !

 • Anmeld

  Carsten Borup · Leder

  Det er selvmodsigende

  Det er et mærkværdigt indlæg der snakket om at komme væk fra indbyrdes ringeagt og nedrakning og så skriver om partier på venstrefløjen: at de kun interesserer sig for sine egne og ikke har nogen idé om hvordan de vil lede Danmark.
  Det er simpelthen useriøst.

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  Ekstremisme

  Egil Rindorf. Ved valget i 2015 gjorde vælger Dansk Folkeparti til landets næststørste. Det tyder ikke på, at vælgerne finder DF ekstremistisk. På endnu et punkt er du også ude af trit med befolkningen. Det drejer sig om dansk sikkerhedspolitik, som du gerne deponerer i et EU, der ikke en gang evner at forsvare sig mod den islamiske terror og invasionen over Middelhavet. Heldigvis er danskerne heller ikke naive nok til at ville opgive retsforbeholdet over for Mastricht-traktataten. Det har reddet os fra de trakasserier, som EU forsøger over for Polen og Tjekkiet, og som tidligere Østrig var genstand for. Du advokerer ikke for dansk tilslutning til Euroen, hvad jeg godt kan forstå, eftersom det har sparet os for at hæfte for Grækenlands (og snart også Italiens) bundløse gæld.

 • Anmeld

  Torben Ljunggren

  Æres den som æres bør.

  Det er næsten for meget, at give DF hele æren for at De Radikale er til grin.Det klarer de selv på fremragende vis.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  "Danmark under angreb" - fra den ydre og indre fjende

  De arrogant naive idealister i R har ikke villet/kunnet løfte sløret for den historiske virkelighed.
  De vil ikke indse, at Europa vil blive overtaget af vores farligste fjende den politiske islam.
  Ikke kun med den millionstore, muslimske migrantstrøm, men via demografien: Om få årtier er europæerne i mindretal i Europa. Hvis vi ikke siger stop nu!
  R tåger fortsat rundt i 90'ernes drømme om det liberale demokratis sejrsgang over hele verden som følge af den økonomiske globalisering. Det er ikke sket. Tværtimod gør autoritære, militante, patriarkalske magter/kulturer sig mere og mere gældende på verdensplan.
  R har fortrængt eller aldrig forstået Hegel og det konservative historiesyn. Historiens drivkraft er striden. Den er båret af antagonismer, voldsomme kampe mellem fjendtlige modsætninger, interesser og kulturer/civilisationer.
  De har glemt, at Europas frigørelse (efter den græske oldtid og kristendommen) bygger på ikke kun naturvidenskaberne og oplysningen, men helt konkret på de suveræne nationalstater.
  En nation må forsvare sig selv for at overleve og sikre sine egne borgere.
  Europas/Vestens farligste fjende er islam, hvis terrorvirksomhed med Støvring og Jalving i ovennævnte bog kun er toppen af isbjerget.
  Vil I forære Europa til den politiske islam, som vil oprette kalifatet her hos os og enten udslette os eller gøre os til slaver? Skal demokratiske, fredelige, anstændige borgere fortsat finansiere vore mere og mere selvbevidste fjender i den muslimske diaspora og i rædselsregimerne?
  Et parti som R vil så gerne det gode, men bevirker kun et: Det fremmer fjendens sag dag for dag.

 • Anmeld

  Torben Petersen · Vælger & skatteyder

  Øheee. nå!

  Børnene skal blandes med hinanden i vores institutioner..? Det forekommer mig nu egentlig, at når et vist niveau af "opblanding" er nået, da griber ansvarlige forældre deres egne børn og anbringer dem ret øjeblikkeligt i privatskoler med lidt forudsigelige udfald af den resterende skolegang.

  Hvad er det i øvrigt for en politisk gennemført usmagelighed, i årtier at invitere mennesker hertil, hvis assimilationsvilje er så forudsigeligt dårlig, så man overhovedet skal til at iværksætte udtynding - som talte vi om forurenet drikkevand der lige kan klare tolerancetærsklen, hvis der hældes noget rent i fra nabovandværket.


  Det radikale Venstre burde kunne se i en forhåbentlig svindende vælgertilslutning, at de har et meget stort ansvar for de absurditeter vi herhjemme skal kæmpe med i de spørgsmål.

 • Anmeld

  Egil Rindorf

  Stråmænd?

  Carsten Borup: Du bebrejder mig noget, jeg ikke har skrevet. Så det er en forbier. Læs mit indlæg igen.
  Axel: Jeg bebrejder sådan set ikke de ekstremistiske partier (eller vælgerne) noget. Vælgerne har altid ret. Min bebrejdelse gælder midten af dansk politik, som selv har ansvar for at samarbejde, men ikke gør det. Dermed giver man pladsen til ekstremisterne.
  Din bebrejdelse imod EUs uformåenhed rammer forbi. For medlemslandene har aldrig givet EU den opgave, og har heller ikke givet EU hverken fuldmagt eller ressourcer til at forvalte på medlemslandenes vegne. Derfor er kritikken forfejlet; man kan ikke forvente resultater hvis man ikke har givet rammer og ressourcer til at løse opgaven.
  I øvrigt er det evident, at opgaven kun kan løses i et forpligtende samarbejde. Så hvis det er resultater, og ikke blot politisk profilering, man ønsker, så er det bare med at komme i gang.
  Jeg har i øvrigt bemærket dig din ulyst til at stå solidarisk med f.eks. Grækenland. Det er en kedelig menneskelig egenskab at afvise at ville hjælpe andre, der er i nød. Men der er også en rationel begrundelse for at at være med til at lappe hullerne, når de opstår.
  De fleste har glemt, at der var et klart sikkerhedspolitisk formål for EU med at optage Baltikum, Centraleuropa, Rumænien, Bulgarien og Grækenland, som alle har været stærkt præget af en leflen for socialisme og kommunisme. Formålet var primært at man - mens tid var - ønskede at afskære Rusland fra at genindlemme disse lande i Ruslands interessesfære igen (Rusland har bl.a. oprettet SNG til dette formål, og Putin har udtalt at Sovjetunionens kollaps var den største geopolitiske katastrofe det 20. århundrede. Denne påståede katastrofe vil man gerne rette op på - til fordel for Rusland, naturligvis). Det er Rusland nu i gang med militært drevne besættelser af store områder i Ukraine, Armenien, Georgien, Serbien - så frygten var velbegrundet.
  Der er i dag mange politikere og lande, som har travlt med at demonstrere at de kun vil være solidariske med sig selv. Mange af de samme vil gerne prædike, at de gerne ser at deres medborgere er solidariske med dem selv - altså ikke til gavn for de, der skal betale regningen, men til gavn for de, der gerne vil skænke i et eget glas af anden mands flaske.
  Solidariteten i EU tjener faktisk et både rationelt, sikkerhedspolitisk og et kulturelt formål. Men det er naturligvis ikke OK at forlange penge og solidaritet fra fællesskabet, hvis man ikke ønsker at følge fællesskabets aftaler og regler. Men grundlæggende indgår man jo kun i et fællesskab hvis det tjener egne interesser. Så hvis man er imod solidariteten, så skal man være rede til at stå på egne ben.
  Og hvis Danmark skal stå på egne ben, så er det givet, at benene kommer til at svæve frit i luften. For vi får ikke et ben til jorden om noget som helst. Der er kun den plads, som de store vil give os, og vi har bare at sige tak til. Så solidariteten er den pris man betaler for at få indflydelse. Og uden solidariteten kommer Danmark til at stå meget svagere økonomisk - men det går jo heldigvis kun til at gå ud over de svageste i vort samfund; vi andre skal jo nok klare os!!!
  Så der skal stilles krav til Grækenland, Italien og de andre, der ikke overholder de aftalte fælles spilleregler. Hvis ikke, så er det dem selv der melder sig ud. Indtil da, der er det Danmarks interesse at vise solidaritet med alle i fællesskabet.

 • Anmeld

  Teodora Hansen · Sygeplejerske

  DF gør både Danmark og danskerne til grin

  Det er ikke kun de poltiske partier, der bliver gjort til grin, når det lykkedes for DF at trække hele det politiske spektrum til højre i så absurd høj grad, at der laves love om håndtryk og spildes penge på "vildsvinehegne" i stedet for at løse danskernes virkelige problemer, nogle af dem som skyldes direkte det blåsorte segment, som DF er top for, såsom øget fattigdom, boligmangel, arbejdsløshed, løndumping, osv.

  DF gør både Danmarkg og alle danskerne til grin: Det lykkedes for DF at præge den offentlige politiske debat med så meget fremmedfrygt, at de medmenneskelige værdier er blevet til skældsord i stedet for at være grundlag til en politik, der vil det bedste for alle, og ikke kun for de blåøjede. Ved at trække Venstre og de øvrige blå partier i manegen er der blevet gennemført de mest uhyggelige og antisociale love imod selve danskerne, således at velfærden og sikkerhedsnettet er stort set afskaffet, og den sociale retfærdighed, så lidt som den er tilbage, jages vildt på gaderne sammen med de hjemløse, som kriminaliseres for de problemer som det blå flertal vil feje under gulvet, i håbet at de ike kommer til at eksistere ved usynlighed.

  Denne absurde situation kommer kun til at ændre sig når alle danskerne, på tværs af både etnicitet og økonomisk situation, kommer til at anerkende deres egne interesse og slå front sammen mod det larmende højrerabiate segment og stemme både DF og fremmedhadet i skamhjørnet, hvor de hører til.

 • Anmeld

  EHM CHRISTENSEN

  Danskerne er til grin

  Det er hele den danske befolkning der er til grin for vores egne skattekroner, for uanset hvad regeringen gør, så vil befolkningen ikke have flere emigranter eller flygtninge ind i landet før de der er kommet er integreret. Da hovedparten er af muslimsk oprindelse og har troen Islam lader det sig bare ikke gøre. Sharia står over loven ifølge muslimerne. Muslimske friskoler har koranskoler efterfølgende, så uanset hvad man gør, kommer de unge med den samme afvisning af dansk/vesterlandsk kultur som deres forældre nu har gjort igennem generationer. Derfor!

 • Anmeld

  Arne Lund · pensioneret trafikrådgiver

  Spildte radikale ord på Balle-Tulle

  er immune overfor nok så megen professoral viden og indsigt. Alene det, at det kommer fra en professor, er nok til at DF afviser det, uanset hvad der så end siges. Og Lars Uløkke er også ligeglad, han klynger sig til magten, og er parat til at give Df hvad de forlanger, for at holde ham ved magten.
  De radikale kunne dog selv hjælpe det hele lidt på vej, hvis man afstod fra at samarbejde med Frikadellepartiet. Fx er radikale jo med i den infame aftale om ghettopakken - et tiltag der er så diskriminerende mod folk med ikke-vestlig baggrund, samt de, der bor i alment byggeri, at det stempler de radiale (og SF), som medløbere, der taler med flere tunger.
  Fej for egen dør, Sophie Carsten Nielsen, så kan det være du kan tages alvorligt.

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  Kedelige egenskaber

  Egil Rindorf. Du kalder fortsat Dansk Folkeparti et ekstremistisk parti, selv om en femtedel af danskerne stemte på det. Er de alle sammen ekstremister i din optik?
  Du betegner min ulyst til at hjælpe Grækenland som en kedelig egenskab, men overser, at grækerne selv har bragt sig i uføret. Jeg har lige så lidt som hovedparten af dette lands befolkning lyst til at spendere milliarder på mennesker, der uden blusel har udnyttet et system til egen vinding. Grækernes opførsel kunne med rette kaldes udtryk for en kedelig, personlig egenskab.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  DER SKAL TO TIL FJASKO !!!!!!

  De to fremmehadere partier !! der er to udanske partier !! kan ikke forsætte
  i dansk politik det er jo danske vælgere der bestemmer og de nye vælgere
  der kommer til er ikke racistiske !! og de vil ikke være til grin !! nye b. og df.
  er en saga blot !!!! ??? " Tiden læger alle sår " Venligst hp.
  ps. " Min mor er fremmehader "

 • Anmeld

  Niels O

  Danmark burde have gjort som Sverige i alle deres år med SD

  Nemlig at nægte at have noget med dem at gøre. I stedet rakte man i Danmark de røde nationalpopulister fra ((DF)) en lillefinger, og nu guffer de lystigt videre på "hånden", som de har gjort i alle årene.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Radikale: DF gør os andre til grin

  Det er altså ikke kun DF, der har gennemskuet, at Det Radikale Venstre står tilbage med aktiemajoriteten i en fast ekstra årlig udgift i størrelsesorden 40 milliarder på budgetkontoen.

  De ville ikke lytte. De vil ikke erkende. De står tilbage som en skamstøtte over ideologiens skæbnesvangre kombination med den ortodokse tro på eget bedreværd samt det totale fravær af almen sund fornuft.

  Vi har bare ikke råd til flere radikale eksperimenter med vores og vore efterkommeres finanslove.

 • Anmeld

  Erik Nørgaard · Journalist & fotograf

  @ Axel Artke

  Gad vide hvor du har dine oplysninger fra!
  Grækerne har ikke brugt systemet til egen vinding. De blev tilbudt nogle enorme lånebeløb, som de havde svært ved at betale tilbage. Beløbene som indtil videre er blevet tilbagebetalt udgør nu nogenlunde det, der blev ydet i lån og selvfølgelig kan man sige at der resterer, at blive betalt renter; men det korte af det lange er, at banker (især i Tyskland) har tjent store penge på grækerne.
  De beløb der resterer, kan borgerne i EU (OG Grækenland) så stå inde for, - jeg havde nær sagt: Som sædvanlig!
  Mon ikke det er derfor, at nogle grækere råber op om krigsskadeerstatning fra Tyskland?

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  DF's mange synder

  Teodora Hansen. Du beskylder Dansk Folkeparti for bl.a. at være skyld i øget fattigdom, boligmangel, arbejdsløshed og løndumpning. Er det da undgået din opmærksomhed, at DF (sammen med S) modsætter sig import af arbejdskraft til en mindsteløn på 330.000 kr og i stedet fastholder, at det skal ske til en mindsteløn på 100.000 kr mere - netop for at modvirke løndumpning og for at tvinge arbejdsgiverne til at ansætte danskere og derved nedbringe arbejdsløsheden? Har du heller ikke bemærket, at DF har tvunget skiftende regeringer til at give folkepensionister en særlig ydelse (check) for at modvirke fattigdom? Og har du slet ikke opfattet, at DF modsætter sig, at indvandrere har førsteret til boliger (at kommunerne har pligt til at huse dem) for at modvirke boligmangel blandt danskere? Undskyld spørgsmålet, men ved du overhovedet, hvad du taler om?

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  Synd for grækerne

  Erik Nørgaard. Grækerne var selvfølgelig ofre for de kapitalistiske svin, som var så ufine at tilbyde dem store lån, som de (grækerne) udmærket godt vidste, at de ikke kunne betale tilbage. Hvor var det synd for dem! Nu havde de lige vænnet sig til et vellevned, og så kommer det grimme EU (læs: Tyskland) og vil have dem til at spænde livremmen ind. Jamen, hvad har man da ellers EU og euroen til, hvis det ikke er for at få tyskerne til at betale for den krig, der sluttede for 70 år siden? Der har jo slet ikke været tid til at rette op på tingene!

 • Anmeld

  Erik Nørgaard · Journalist & fotograf

  Hvem snakker -

  - om kapitalistiske svin. Ikke jeg!
  Ud over at din argumentation lyder som stærkt baseret på floskler, så vil jeg nøjes med at konstatere, at der jo sikkert var en årsag til, at man ønskede at tilbyde grækerne disse lån.
  Og det har nok ikke noget med blå øjne at gøre - og heller ikke brune.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Grækernes tildelte rolle i det europæiske drama

  Euroen har været en rigtig god konstruktion for os her i Nordeuropa. Vi har konkurreret Sydeuropa langt ned i varig ungdomsarbejdsløshed og deprimerende fremtidsudsigter.

  Spørgsmålet er bare, om det var smart og om det er gunstigt for unionens overlevelse på længere sigt. Det var alt sammen forudsagt af euronægterne før indførelsen af den fælles mønt, men det var man måske fuldt indforstået med på ja-siden ?

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  De stakkels, uskyldige grækere

  Erik Nørgaard. Ja, der var sikker "nogle", som ville tilbyde de stakkels naive grækere lånene. Og de stakkels troskyldige grækere tog selvfølgelig imod disse rare penge. De var slet ikke klar over, at de skulle betales tilbage. Grækerne var rene uskyldigheder og ofre for andres slemme forlokkelser i fordærv.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  @Axel Artke

  Og ud fra samme jammerlige logik, som anvendes over for de uansvarlige grækere, er det danskernes skyld, at de stakkels indvandrere stadig for en stor dels vedkommende (særligt kvinderne) lever på livslang forsørgelse af de danske skatteborgere i deres samfundsnedbrydende parallelsamfund.
  At vi ikke for længst har erstattet Allehelgensdag med en multikulti-ateistisk-promuslimsk bønnedag.
  At danske piger og kvinder bliver voldtaget (sex, magtdemonstration og kvindehad), - at unge, uskyldige, muslimske mænd forledes til kriminalitet, vold og svindel.
  Ja, at vores interventioner i Mellemøsten ene og alene er årsag til den kolossale migrationskatastrofe med dette århundredets kulturkonflikt/krig
  til følge.
  At vi bare har at betale, underkaste os den højest åbenbarede sandhed fra 600 tallet osv.
  Gud ske lov er der rigtig mange, der er vågnet op og ikke vil finde sig i alle løgnene samt de hadske beskyldninger fra de politisk korrekte kollaboratører.

 • Anmeld

  B. Petersen · Soc.D. / leder

  Uhyggelig tankesæt

  Axel Artke - dine indlæg er utrolige at læse. Desværre ved jeg bare ikke om jeg skal grine eller græde.
  Man kan måske ikke kalde alle DF's vælger ekstremistiske. Men nogle er ganske givet, og har måske holdninger der minder om dine. Andre har stemt på DF i frustration, som i mange tilfælde er skabt af det billede som er skabt i medierne, især de sociale medier. Om du vil kalde det fake news eller noget helt andet, er op til dig, men billedet er forstyrret af holdninger frem for fakta.
  En ting, som de Radikale ofte (ikke altid) har været bedre til, er at holde sig til fakta. Dit næste skridt er vel nu at ignorere mig, skælde mig ud som uvidende eller noget helt tredje. Du skal være velkommen, men det ændre ikke det syn, som det flertal af dansker, som ikke har stemt på DF, har på DF. Og heri havde Poul Nyrup for lang tid siden ret.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Socialdemokratiets veje og vildveje

  Det ville være virkelig gavnligt for Socialdemokratiets bagland at forstå, at demokratiet faktisk praktiseres i dette land uden for S' egne lidt selvheroiserende kredse.
  Folk, som mig selv med en lang historisk/familiær baggrund i S, støtter DF af fuldstændig saglige grunde - imod mediehetz, gamle venners og andres uforstand osv. osv.
  DF er totalt stringent i sin analyse af problemerne med den fatalt manglende, integration af herboende muslimer og konsekvenserne af EUs fortsat åbne grænser samt baggrunden herfor.
  Dit eget parti har lavet en god analyse af samme situation, men hvordan skal S-toppen kunne overbevise befolkningerne om sin vilje til at forsvare velfærdsstaten, danskernes sikkerhed og landets demokratiske samt nationale fremtid, - med så fodslæbende medlemmer i partiet. Bare se, hvorledes S desværre er blevet minimeret/knust i arbejderbevægelsens gamle kernelande som Tyskland og Frankrig. Hvorfor mon?
  Hvis I ikke er tilfredse med folket, så skab jer jeres eget. Er det devisen?

 • Anmeld

  Jørgen L

  Tak til Eigil Rindorf

  Egil Rindorf. Tak for dine fine betragtninger.

 • Anmeld

  P. Hansen

  DF gør os alle til grin

  Ja, DF taler med to tunger. Det har de gjort i mange år.

  De “lader som om” , at de vil alt det bedste for de ældre, de små og de svage i samfundet.
  Det udtaler de højt og flot til hver en tid, MEN hver gang højrefløjen/regeringen har brug for støtte fra DF til nedskæringer, stramninger på velfærd og besparelser....og hver gang højrefløjen/regeringen har brug for støtte til såkaldte “reformer”, så er DF parate til at stemme for disse forslag, og de gør det !!!!
  Det sker ofte i ly af en eller anden “tilfældig ?” stor nyhed, der fylder hele mediebilledet i dagevis, så rigtig mange ikke opdager, at DF også denne gang stemte for forringelser for den danske befolkning.

  Før i tiden var reformer noget, der var fornyende og gavnligt for befolkningen, men nu er reformer næsten altid forringelser.

  Og én skrev at vi vil have lov at bruge vores egne penge på os selv.... Ja, det vil vi, der har betalt vores skat i årevis også gerne have glæde af.

  Men i dette årtusinde sørgede V og K for at smadre hele vores skattesystem, så masser af vores penge er blevet spildt og misbrugt, fordi skattesvindlere, hvidvaskere og forbrydere har stjålet, vildledt og løjet for den danske befolkning.
  Er det dem, du kalder “vores egne penge”?

  De penge kunne have gjort ufattelig stor gavn i vores land, og de kunne have været med til at bevare den velfærd, vi gennem mange år har opbygget i Danmark. De kunne have været til gavn for ældre, syge, svage, børn osv.

  Stol ikke på hverken DF eller regeringen. Det er værd at huske ved næste valg.

 • Anmeld

  Axel Artke · Erhvervspsykolog

  @ B. Pedersen Soc.D / leder

  Du udbeder dig dokumentation af de "utrolige og ekstremistiske holdninger" jeg fremfører. Uden at vide, om det mine betragtninger om EU, DF eller De Radikale, du sigter til, er opgaven imidlertid lidt svær. Du vil derfor gøre dig selv en tjeneste ved at præcisere, hvilket gebet du ønsker belyst. Så skal jeg gerne gøre det i form af fakta. Én ting kan jeg dog ikke tjene dig i. Det er at "ignorere dig, skælde dig ud som uvidende eller andet" (citat slut). Den slags overlader jeg gerne til socialdemokrater.

 • Anmeld

  Henrik Freitag · Idrætspædagog

  Radikal tomgang

  Sofie Carsten Nielsen og de Radikale bliver bare ikke klogere, om så, Danmark blev til et muslimsk kalifat, vil Sofie Carsten Nielsen stadig råbe og skrige efter mere i Islam. De radikale har ingen indre bremse, i forhold til islamiseringen af Danmark - med de radikale, er det skruen uden ende...Selvom alt fornuft og statistikker for arbejdsløshed og kriminalitet, gang på gang tilsiger, at Islam ikke kan/vil integreres - kulturforskellene er for store - Islam er Islam ! Så fat det dog ...Sofie Carsten Nielsen !!

 • Anmeld

  R. Bertelsen · Borger, vælger, pens. lærer og psykolog

  En upolitisk kommentar om at feje for egen dør... og om ikke at kaste med sten, når man selv sidder i et glashus.

  Mærkværdigt, at vi som danskere er kommet i den situation, at det er blevet accepteret... og er blevet dagligdags retorisk og handlingsmæssigt acceptabelt, at nogle af vore danske politiske ledere nedtaler og håner udvalgte mindretalsgrupper i det land, hvis sammenhængskraft og hvis borgeres velfærd, de er hovedansvarlige for.
  ....
  Man har brugt og man bruger enorme ressourcer på at stramme og at lovgive omkring tiggere med mørkt hår, kager i Bilka, tørklæder eller ej, frikadeller i børnehaverne, hvor og hvordan vi skal bo hvornår samt måderne, hvorpå vi skal hilse på hinanden.... Og man tillader sig selv lovat fejre det med smil og kagebagning, når man har nået at udarbejde et vist antal stramninger og afvisninger af andre mennesker.
  Tænk, , at vi har en udlændinge- og integrationsminister, der klart og tydeligt tager afstand fra de mennesker, hun har ansvaret for..???? Tænk, hvis Sundhedsministeren udvalgte særlige patienter, hun ville afvise, fejrede det med kage til os alle og jublende opsatte et tælleapparat over afvisninger på sit ministeries hjemmeside. Eller tænk, hvis Social og Sundhedsministeren udvalgte særlige børnegrupper eller særlige handicaps og valgte at fejre det, når hun havde afvist at hjælpe et vist antal særligt udvalgte..
  Hvorfor accepterer vi det?
  Paradokset er, at at alt imens disse detaljerede og minimalistiske lovstramninger planlægges, drøftes og ihærdigt vedtages, så har der siddet en lille dame på den anden side af væggen. Lige inde i ministeriet har hun roligt og stabilt tømt kassen for Satspuljemidler. Lige så stille og ubemærket har hun SNYDT regering, ministre og alle os andre for uhyrlige beløb.
  ANSVARET?.... DET ligger hos de ledende politikere, der ikke har sørget for at passe deres eget ansvarsområde og først og fremmest få fejet for egen dør, inden man fejer for alle andres.
  Dybt, dybt pinligt.
  ....
  Og man mere end undres, når man her på tråden kan konstatere, at selv borgere, der er uddannet i forventning om, at de har fået viden og indsigt pædagogisk og psykologisk, kan have ret forenklede menneskesyn.
  Mærkværdigt.
  ....
  Det er lige så sørgelig og mærkværdigt, som når en nabo grundet alder har udviklet paranoid personlighedsforstyrrelse og angst og derfor opsætter et to meter højt trådnet om sin have samt lys- og lyddetektorer og fotoapparater i skræk for, at naboer eller andre , der har boet i området i en menneskealder, pludseligt skulle trænge ind bag deres hæk.
  ....
  Selvfølgelig skal vi som vælgere forvente, at vores politiske ledere sørger for at samarbejde og agere så ordentligt og vidende, at vi har styr på, hvem der befinder sig i vores land. Men vi skal ikke som Christian IV føre krig og heksejagter og bygge borge og voldgrave.
  Vi har udfordringer i en åbnet, globaliseret verden, og de udfordringer kræver ordentlighed og samarbejde. DET skal vi som mindstemål forvente af de politiske ledere, vi vælger, når vi går til valgurnen næste gang.
  Det er vudfordrende stof til eftertanke for os alle.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Egil Rindorf

  Det er blevet mode for Pro EU, at forsøge med skrækkampagne og idenne forbindelse er det godt altid at nævne Ruland og Putin.
  Det tiltods for Rusland ikke igennem ført krig mod Danmark og var med til at sikre Dansk frihed og selvbestemmelsesret ved anden verdenskrig.

  Danmark bliver fuldstændig isolereret hvis vi ikke ønsker at forsætte i retning af EU som en forbundsstat.
  Det er den samme argumentationstil i 1992 om Maastricht - trakten, at hvis ddt blev et nej ville ingen andre lande have noget med Danmark at gøre .

  Den noget besynderlige snak om soldaritet ses tydeligt i forbindelse med delingen af de seneste års folkevandring
  Påstanden om, at det var en solidarisk handling fra EU - og Tyskland side at støtte Grækerne under deres økonomiske krise - forekommer noget søgt, når den reelle begrundelse var at redde storbanker i Europa, der ligesom banker i Danmark der opførte sig økonomisk uansvarlig
  Den hjælpepakke/ solidariet hjalp ikke den almindelige Grækere
  For god ordens skyld jeg er ikke medlem af DF eller stemmer op partiet, men i modsætning til Radikale Venstre er de langt mere tydelig og ærlig.
  Nogle fra Radikale forsøger ved at føre skrækkampagner og vilde påstande at dreje befolkningen af en forbundsstat og en opløsning af Danmark som national stat

 • Anmeld

  T R · Debattør

  Danmark har brug for udenlandsk arbejdskraft.

  Altid veltalende og velargumenterende Sofie Carsten Nielsen argumenterer fint om et emne og om et parti der for lang tid siden er velkendt og derfor en anelse trivielt, men jeg vil dog gå endnu videre idet DK har brug for arbejdskraft idag og i fremtiden i kraft med at demografien udfordrer os mere og mere.

  Derfor burde vi fokusere på at beholde de indvandrere der integreres og kommer i arbejde i stedet for at smide dem ud, for hver gang vi smider arbejdskraft ud af Danmark der mister vi vækst, velstand og velfærd som DF jo tror vokser på træerne. Vi bliver færre og færre etniske danskere fordi vi føder for få børn og har gjort det siden slutningen af 60'erne så naturligvis går det ud over arbejdsudbuddet med tiden.

  Og når vi så også igennem årene til stadighed får forbedret levealderen så betyder det flere opgaver i det offentlige når der kommer flere ældre der bliver ældre og altså til stadigvæk færre hænder til at udføre flere opgaver - altså det demografiske problem som vi ganske enkelt er nødsaget til at få løst udefra mm. man ønsker stadig ringere velstand og velfærd, som DF åbenbart ønsker da de jo ingen svar har på det demografiske problem.

  Derfor er det også DFs største skræk på dette område at se de positive resultater som IGU ordningen har medført på relativt kort tid idet deres fortælling om at flygtninge ikke kan integreres forsvinder - og derfor holder de krampagtigt fast i deres historie da deres eksistens grundlag ellers forsvinder.

  At folk gerne vil hjem og genopbygge deres land når der ikke længere er krig er forståeligt og det skal de da have lov til hvis det er det de vil, men de skal ikke smides ud når vi har brug for deres arbejdskraft og får endnu mere brug for deres arbejdskraft i fremtiden.

  Al arbejdskraft i Danmark skal fortælles at Danmark sætter pris på det og har brug for det for at få tingene til at hænge sammen herhjemme fordi uden arbejdskraft der har vi intet velstand eller velfærd.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Fatamorgana

  Vi skal bare sørge for at få vore egne, arbejdsuvante curlingbørn/unge i fornuftige uddannelser og i arbejde.
  Derudover har vi alt, alt for mange på overførselsindkomst, hvor hovedparten vil kunne - og skal - bidrage alt det, de formår, til egen forsørgelse samt den fælles kasse.
  Robotter og anden fremtidig teknologi vil løse resten af problemet sammen med - selvfølgelig - den nødvendige, topkvalificerede arbejdskraft fra andre (EU)-lande med vestlig kultur.
  Hvordan kan du selv tro på, at IGU nogensinde vil kunne få hundredtusinder af muslimer og andre migranter i arbejde, når det bevisligt ikke er sket i nævneværdigt omfang i noget EU-land?
  Hjælp os derimod af med alle illusionerne om migranters store produktivitet og gode uddannelsesniveau! Tiden er ikke til det!
  Endelig skal vi selvfølgelig have kontrol med den røveriske og forbryderiske finansverden og skattesnyd af enhver slags. Pengene skal hjem, hullerne lukkes og de 'smarte' kriminelle straffes.

 • Anmeld

  V. Brodthagen

  Præcisering

  Med migranter tænkes ikke på vietnamesere, thailændere, kinesere og andre asiater samt personer fra flere ikke-muslimske lande fx Sydamerika. Som alle ved, arbejder de fra dag et.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Kort tids hukommelse

  Det er lidt impronerende hvor kort tid hukommmelse mang har
  Det har kun i meget få periode i Danmark været lav ledighed i Danmark og troen på at der ledige ikke ville stige og blive stor forekommmer mærkeligt.
  Den ønskede importering af udenlandsk arbejdskraft har også det politisk mål for erhvervslivet og regeringen, at presse lønnen og ansættelsesvilkår ned ad.
  Påstanden om at det er svært at rekruttere arbejdskraft for virksomhederne har været flittig anvendt postulat - også i 1970 erne - og de fleste gange har det vist sig ikke at være forkert
  I øjeblikket er der en fortrinsvis stor ledighed i aldersgruppen 25 - 29 år i følge medierne
  Samtidig har der været anbefaling fra nogle om at det de kalder forhedning af økonomien og anbefaler en stram finanslov.
  Hvis anbefalingen føres ud i livet af den nuværende regering eller den kommende vil ledigheden stige
  .

 • Anmeld

  Peter Godiksen · Møbeleksport

  Gå efter Statsministerposten

  Sophie Carsten Nielsen,
  Jeg tror har potentiale nok til at blive Danmarks kommende Statsminister, samtidigt er Du en særdeles nydelig og repræsentativ personlighed, som vi i DK og som land udadtil kan få hårdt brug for efter næste valg.
  Jeg går udfra at Dine sprogfærdigheder indeholder engelsk og tysk udover modersmålet dansk.
  -Kendskab til det franske sprog vil være en yderligere fordel.
  En kommende dansk administration/repræsentation bør matche vort
  Kongehus sprogkundskaber.

 • Anmeld

  Erik Nørgaard · Journalist & fotograf

  @Axel Artke

  Siden du ikke fatter det, skal jeg prøve at skære det ud i firkanter.
  Det handler slet ikke om, at grækerne er "stakkels" eller "naive".
  Der kunne tjenes penge, - store penge - på at yde grækerne lånene!
  Det og kun det var begrundelsen for at yde dem.
  At hr. og fru EU så kommer til at betale en opstået manko, det ser man stort på.

 • Anmeld

  Martin Jørgensen

  Læsepligt for de Radikale

  Et julegaveforslag til Sofie Carsten Nielsen .

  Douglas Murray : The Strange of Europe ( på dansk Europas undergang )

 • Anmeld

  Martin Jørgensen

  The Strange death of Europe .

  Skulle der stå.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Martin Jørgensen

  Din anbefaling til at læse omtalte bog mangler lidt baggrundsoplysninger.
  Det havde været oplysende, hvis du havde betagnet forfatteren som den neokonservative han er og hans had til Islam.
  Her er iøvrigt et uddrag af en anmeldelse af bogen, som man burde læse inden man påbegyndte sin læsning

  Murray begins with some sweeping stuff about European neighbourhoods becoming indistinguishable from their inhabitants’ native Pakistan, before narrowing things down to the fact that London is no longer a majority white British city. Before long, inevitably, we are reminded of the “prophetic foreboding” of Enoch Powell’s “rivers of blood” speech. Murray never quite spells out why it matters so terribly that people should come here from abroad – what is supposedly so awful about black and brown Londoners, including second or third generation immigrants, or indeed white people born overseas. There are token mentions of pressure on public services, and a grand assertion that the evidence suggesting immigration has economic benefits is all either wrong or fiddled by New Labour. (Anyone familiar with recent Labour history will find mildly surreal Murray’s account of how he imagines the party, and the immigration minister Barbara Roche in particular, tackled immigration.)
  But this fearless scourge of political correctness seems oddly reluctant to pinpoint precisely why people coming from India, the Caribbean or eastern Europe was such a ghastly prospect. He has rather fewer inhibitions, however, regarding more recent immigrants from predominantly Muslim Middle Eastern countries. Chapter after chapter circles around the same repetitive themes: migrants raping and murdering and terrorising; paeans to Christianity; long polemics about how Europe is too “exhausted by history” and colonial guilt to face another battle, and is thus letting itself be rolled over by invaders fiercely confident in their own beliefs.
  Much of this is familiar Ukip territory, of course. The book regurgitates the same misleading myths as Nigel Farage about immigration turning Sweden into the rape capital of Europe. (The unexciting truth is that Swedish rape laws are among the strictest in the world, and that the numbers soared when these laws were tightened to change the way incidents were counted; the high number of rape allegations is best seen not as proof of Sweden being dragged into the gutter but of its radically feminist approach to prosecuting.)
  He triumphantly dismisses any polling suggesting immigrants actually want to integrate by suggesting that pubs “very often close” when Muslim migrants move in – presumably in a different way than pubs all over Britain are closing, crippled by everything from cheap supermarket booze and stagnating wages to the smoking ban – and that if they really wanted to be British they would go out and “drink lukewarm beer like everybody else”. Be more Nigel Farage, or else.
  Yet even Murray seems to acknowledge at one point that in recent years Europe has had little choice but to respond to a flow of desperate migrants in its direction. There are two chapters that barely seem to fit with the rest of the book and they are the ones in which he travels to Greece and Sicily to meet the boat people come ashore, interviewing some to hear stories of why they came.

 • Anmeld

  Martin Jørgensen

  Kan radikale forstå at der en verden udenfor den radikale osteklokke ?

  @ J Jensen .
  Debatten om Europas fremtid er mere end påkrævet, derfor er enhver stemme velkommen.
  Også selv om den kommer fra en neokonservativ som du betegner forfatteren.
  Det er min fornemmelse at de radikale ikke har forståelse for den forandring og udfordring som Europa står overfor pga den store tilstrømning udefra.
  Derfor min anbefaling.
  Jeg skriver jo ikke Murray er et 100% sandhedsvidne , derimod er jeg sikker på at han taler på vegne af rigtig mange af dem , som har problemet tæt på i deres hverdag.
  Mvh Martin