Om  
Karen Melchior
Mikkel Irminger Sarbo

Radikale opfordrer Karen Melchior til at trække sig efter pludselig raskmelding

Det radikale Europa-Parlamentsmedlem Karen Melchior bør trække sig fra sin post. Partiets hovedbestyrelse oplyser, at den ikke kan "garantere et tilfredsstillende arbejdsmiljø" for Melchiors ansatte.

Radikales hovedbestyrelse opfordrer Karen Melchior til at trække sig fra sin post som medlem af Europa-Parlamentet.
Radikales hovedbestyrelse opfordrer Karen Melchior til at trække sig fra sin post som medlem af Europa-Parlamentet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Mathilde Brieghel

Radikale kan ikke stå inde for, at Karen Melchior vender tilbage til Europa-Parlamentet fra sin sygemelding. I stedet opfordrer hovedbestyrelsen hende til at trække sig fra posten.

Det bekræfter landsformand Mikkel Irminger Sarbo til TV 2.

Hvis Karen Melchior afviser at trække sig, opfordres hun til udelukkende at udtale sig på partiets vegne, når hun har mandat fra den radikale Europa-Parlamentsgruppe. Derudover har bestyrelsen besluttet, at partiet ikke kan indstille Karen Melchior som kandidat til næste Europa-Parlamentsvalg, der finder sted i 2024. 

"Afsæt for situationen er en række alvorlige brud på Det Radikale Venstres samværspolitik, samt at vi ikke kan opnå sikkerhed for et tilfredsstillende arbejdsmiljø på Karen Melchiors kontor i Europa-Parlamentet," siger landsformand Mikkel Irminger Sarbo til TV 2.

LÆS OGSÅ: Radikal landsformand kan ikke stå inde for partifælles raskmelding

Beslutningen om at opfordre Karen Melchior til at trække sig er blevet truffet efter europaparlamentarikerens pludselige raskmelding, som hun annoncerede 2. maj på Facebook.

Melchior har været fraværende fra sin post som medlem af Europa-Parlamentet siden 4. februar, hvor hun sygemeldte sig "efter langvarigt pres" og efter flere måneder med historier om et "ulideligt arbejdsmiljø" i europaparlamentarikerens stab blandt andet i Ekstra Bladet.

Raskmeldingen faldt efter Karen Melchior ikke fik genvalg som partiets parlamentskandidat i København. Hun kunne ikke vælges, da hun udeblev fra opstillingsafstemningen.

Raskmeldingen kom som en overraskelse for hovedbestyrelsen, som hun ikke havde informeret forinden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Melchior

MEP (løsgænger, tidl. Radikale)
cand.jur. (Københavns Uni. 2005)

Mikkel Irminger Sarbo

Statsrevisor, iværksætter, fhv. landsformand, Radikale Venstre
cand.merc. (CBS, 2005), MBA (MIT, 2021)

0:000:00