S tør ikke sætte forsvarsforbehold til afstemning

FORBEHOLD: Socialdemokratiet har ikke lyst til at sætte forsvarsforbeholdet til afstemning, da man forventer et nej. Forsvarsministeren opfordrer til i det mindste at debattere ulemperne ved forbeholdet.

Den 18. maj er det 25 år siden, et snævert flertal af de danske vælgere vedtog den såkaldte Edinburgh-aftale, som holder Danmark ude af fire områder af EU-samarbejdet. To af de fire forbehold har været sat til afstemning for at blive afskaffet igen. Men begge gange er det blevet afvist af et flertal af vælgerne. I 2000 var det den fælles mønt, som danskerne fortsat ikke ønskede at deltage i. Og i 2015 var det retsforbeholdet, som et flertal ønskede at holde fast i.

Den "track record" betyder, at Socialdemokratiet hellere vil leve videre med forsvarsforbeholdet end at risikere endnu et nej til en afskaffelse.

"Dem, der vil sætte forsvarsforbeholdet til afstemning, de beder om at få et nej. Og det har jeg sådan set ikke lyst til," siger Socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen.

Login