Shippingbranchen og NGO'er savner hjælp fra EU-lande til at løse migrantproblemer i Middelhavet

HAVSNØD: Udfordringerne med nødstedte migranter i Middelhavet kan ikke løses, hvis ikke medlemsstaterne gør noget, lyder det fra shippingbranchen. Men EU-Kommissionen er heller ikke uden ansvar, mener tysk NGO.

Mærsk Etienne samlede i august 2020 27 migranter op i Middelhavet, og først 38 dage senere lykkedes det at få sat dem i land med hjælp fra en NGO.
Mærsk Etienne samlede i august 2020 27 migranter op i Middelhavet, og først 38 dage senere lykkedes det at få sat dem i land med hjælp fra en NGO.Foto: Handout ./Reuters/Ritzau Scanpix
Simon Holst Jensen

De problemer, som bådflygtninge og migranter i Middelhavet udgør for både dem selv og for de handelsskibe, der får dem i sikkerhed, kan ikke løses uden solidaritet fra EU’s medlemslande.

Det er konklusionen, efter repræsentanter for shipping-brancheorganisationer, NGO’er og EU-Kommissionen diskuterede løsningsmuligheder på et online debatmøde torsdag, arrangeret af Danske Rederier.

Problemet er todelt. Det handler både om, at alt for mange flygtninge og migranter kommer i havsnød og omkommer, og så handler det også om, at handelsskibe bliver fanget i et limbo, når de hjælper migranter men ikke får lov til at sætte dem i land nogen steder.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00