Pape kritiserer partimedlems beslutning om ikke at trække sig fra EU-Parlamentet: "Hun er i total fornægtelse"

Søren Pape beskriver nu Pernille Weiss som i "total fornægtelse" efter hendes beslutning om at nægte at trække sig som medlem af Europa-Parlamentet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det er "dybt bekymrende", at det konservative europaparlamentsmedlem Pernille Weiss er i "total fornægtelse" efter beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø.

Sådan lyder det fra Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der nu har meldt ud, at hun nægter at trække sig fra Parlamentet.

"Det, der fylder mest for mig, er, at der er nogle tidligere medarbejdere, som er blevet syge af at arbejde. At hun er i total fornægtelse over det, synes jeg faktisk er dybt bekymrende," udtaler Søren Pape til TV 2

Læs også

Pernille Weiss er blevet opfordret til at trække sig, efter en intern undersøgelse af tidligere medarbejdere har konkluderet, at hun har været med til at skabe et "stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø".

Tidligere onsdag valgte Weiss at modsætte sig den opfordring, og hun insisterer nu på at blive på posten som europaparlamentsmedlem.

"Jeg er konservativ, og det vil jeg blive ved med at være, så jeg forlader ikke Det Konservative Folkeparti," siger Weiss til TV 2 i programmet "Lippert".

Søren Pape understreger overfor TV 2, at han aldrig har bedt Pernille Weiss om at forlade Konservative, men kun om at trække sig som medlem af Europa-Parlamentet, efter at partiet ikke længere ønsker at genopstille hende.

Efter Pernille Weiss' beslutning om ikke at trække sig vil partileder Søren Pape nu se, "hvad der sker fremadrettet".

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00