Steen Gade: EU-miljøagentur giver klar besked om miljøsituationen i Danmark

DEBAT: Mangler man overblik og tal for den aktuelle miljøtilstand i Danmark, er EU's Miljøagenturs hjemmeside et bedre bud end de danske ministeriers hjemmeside. Det viser et nyligt publiceret overblik fra agenturet på Kongens Nytorv, skriver Steen Gade.

Denne miljøklumme bliver næsten til en anmeldelse. Af en lille ny udgivelse om vores miljøsituation med udgangspunkt i tal fra 2018 fra Det Europæiske Miljøagentur. En "snapshot" kalder de selv de 26 sider, og som altid, når det gælder miljøagenturet, videns- og faktabaseret og med overblik.

Og hvor er så de "hotte" områder, hvor vi virkelig har store vanskeligheder? Også med at leve op til det, vi allerede har vedtaget?

Kun Sverige, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Grækenland har for eksempel vedtagelser på plads, så de kan leve op til deres forpligtelser for at nå EU's nuværende – og alt for svage – mål om samlet 40 procent drivhusgasreduktion i 2030. Danmark mangler således 15 procent. Ikke underligt, at klima blev det store valgtema i år.

Login