”Store mangler” i EU-Parlamentets forsøg på at undgå en ny korruptionsskandale

Arbejdet med at sikre, at den korruptionsskandale, der har rystet EU-Parlamentet den seneste måned, ikke gentager sig, begynder nu. Men de første forslag fra Parlamentets formand, Roberta Metsola, er for svage, lyder kritikken.

De 14 forslag til opstramninger fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, går ikke langt nok, mener åbenhedsforekæmpere.
De 14 forslag til opstramninger fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, går ikke langt nok, mener åbenhedsforekæmpere.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES: Blot få dage efter, at den såkaldte Qatar-skandale brød ud i midten af december, lovede EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, omfattende reformer for at bekæmpe korruption og genvinde borgernes tillid.

Korruptionsskandalen, hvor medlemmer af Europa-Parlamentet mistænkes for at have modtaget omfattende bestikkelse i bytte for at påvirke beslutninger til fordel for både Qatar og Marokko, har sat fokus på manglerne i Parlamentets regler om gennemsigtighed og for ringe kontrol med parlamentsmedlemmernes aktiviteter.

I sidste uge fremlagde Roberta Metsola for lederne af Parlamentets politiske grupper et første internt forslag til 14 foranstaltninger, som skal gennemføres på kort sigt.

0:000:00