Debat

Thulesen Dahl til Løkke: Fingrene væk fra vores forbehold

DEBAT: Der er ikke engang gået to et halvt år, siden danskerne stemte nej til at afskaffe retsforbeholdet. Alligevel er ja-partierne og Lars Løkke allerede begyndt at røre på sig igen, skriver Kristian Thulesen Dahl (DF).

HÅNDSLAG: Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Løkke Rasmussen (V) til partilederrunde på Christiansborg efter danskernes nej ved afstemningen om retsforbeholdet i 2015.
HÅNDSLAG: Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Løkke Rasmussen (V) til partilederrunde på Christiansborg efter danskernes nej ved afstemningen om retsforbeholdet i 2015.Foto: Søren Bidstrup /Ritzau Scanpix
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kristian Thulesen Dahl (DF)
Formand

En af de ting, som jeg respekterer mest ved Storbritanniens premierminister, Theresa May, er, at hun respekterer sit folks stemme.

For dem, der måske ikke lige husker det, var Theresa May selv ”stay” tilhænger, da briterne i 2016 skulle stemme om, hvorvidt de skulle fortsætte deres EU-medlemskab. Men da briterne havde talt – og havde stemt for Brexit, så var det dét udgangspunkt, hun tog med sig fra den dag:
At få briterne sikkert og trygt ud af EU – at gøre det arbejde, som briterne havde stemt for skulle gøres.

Hendes fremgangsmåde siden den britiske afstemning viser respekt for folkets stemme. Det er præcis sådan, alle politikere burde agere, når der har været en folkeafstemning.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Sådan er det ikke helt her i Danmark.

Skræmmekampagner 
Den 3. december 2015 fik danskerne mulighed for at stemme om, hvorvidt vi ville vinke farvel til det danske retsforbehold. Der blev skruet op for skræmmebillederne hos alle de EU-venlige partier i tiden op til afstemningen. Ikke nok med at Danmark ville blive et mekka for menneskesmuglere og pædofiliringe, så ville vi også stå uden for politisamarbejdet Europol. Ulykkerne ville ingen ende tage, måtte vi forstå.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, øjner enhver chance for at fortælle, hvor ærgerligt han synes, det er, at vi står udenfor det ene og det andet.

Kristian Thulesen Dahl
Formand, Dansk Folkeparti

Heldigvis hoppede danskerne ikke på disse ”fake news”. – De stemte nej tak til en afskaffelse af forbeholdet, og det viste sig også, at truslerne netop var fake news! Ligesom det i øvrigt var fake news, da EU-venlige partier op til Euro-afstemningen i sin tid truede med, at dansk økonomi ville sejle rundt, hvis vi ikke erstattede vores gode danske krone med euroen.  

Folkets beslutning skal respekteres
Der er ikke engang gået to et halvt år siden afstemningen om retsforbeholdet. Alligevel er ja-partierne allerede begyndt at røre på sig igen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen øjner enhver chance for at fortælle, hvor ærgerligt han synes, det er, at vi står udenfor det ene og det andet. De EU-venlige partier kører efter det samme mål, som de altid har gjort: At komme helt ind til kernen af EU.

Det skulle derfor ikke undre mig, hvis vi danskere inden alt for længe igen skal tage stilling til, om vi vil – eller ikke vil - beholde forbeholdene.

Jeg håber – i hvert fald hvad angår retsforbeholdet og euroen, som danskerne jo har stemt om én gang – at statsministeren respekterer folkets tidligere beslutning. Det er nemlig en uskik hele tiden at kræve nye afstemninger, blot fordi man i de EU-glade partiers øjne ”stemmer forkert”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00