Analyse af 
Rikke Albrechtsen

Topmøde: Statsministeren øjner chancen for at disrupte EU’s asylpolitik

Migration er tilbage på toppen af den europæiske dagsorden, når EU's ledere mødes i Bruxelles torsdag. Den voksende tilstrømning af flygtninge til Europa giver Mette Frederiksen nye muligheder for at plædere for sit ønske om en strammere europæisk asylpolitik.

Mette Frederiksen mener, at det europæiske asylsystem <i>de facto</i> er brudt sammen.
Mette Frederiksen mener, at det europæiske asylsystem de facto er brudt sammen.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Statsminister Mette Frederiksen (S) lægger ikke skjul på, at hun har gjort sit til, at migrationsspørgsmålet topper dagsordenen ved det EU-møde, som starter torsdag i Bruxelles.

Jo, den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj gæster efter alle solemærker godt nok for første gang EU-hovedstaden siden Ruslands storstilede angreb på hans land begyndte for nu snart et år. Og EU-cheferne skal da også diskutere en total gentænkning af EU’s industripolitiske fundament og brug af statsstøtte i lyset af udfordringer fra Kina og USA.

Men på både Ukraine-spørgsmålet og i diskussionen om EU's konkurrenceevne virker det, som om stats- og regeringscheferne fra de 27 EU-lande på forhånd har besluttet, hvor de skal lægge linjerne – i hvert fald for nu.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00