Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til seks lande og stater

REJSER: Udenrigsministeriets fraråder i nye rejsevejledninger, at danskerne rejser til Italien, Bulgarien, Polen, Liechtenstein, San Marino og Vatikanstaten.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge Italien, skriver Udenrigsministeriet i ny rejsevejledning.
Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge Italien, skriver Udenrigsministeriet i ny rejsevejledning.Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Udenrigsministeriet har tilføjet Italien, Bulgarien, Polen, Liechtenstein, San Marino og Vatikanstaten til listen over europæiske lande og stater, som danskerne som følge af coronasituationen bør undgå at foretage unødvendige rejser til.

"Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt," skriver ministeriet om Italien.

Udenrigsministeriet har også tilføjet de fire svenske len Dalarna, Gotland, Jönköping og Östergötland til listen, som består af 12 ud af 21 svenske len. Ministeriet frarådede i forvejen unødvendige rejser til regionerne Blekinge, Halland, Jämtland, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Västmanland og Örebro.

Listen over de europæiske lande er efter Udenrigsministeriet nye rejsevejledninger stort set orange, som er farven, ministeriet tildeler et land, hvis den fraråder unødvendige rejser. Grækenland og Cypern er de eneste lande uden restriktioner.

Lande bliver orange, hvis de har over 30 smittede per 100.000 indbyggere om ugen de seneste 14 dage, eller hvis landene tester for lidt eller har rejserestriktioner, som rammer rejsende fra Danmark.

Udenrigsministeriet opdaterer hver torsdag rejsevejledninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00