Ukraine er lusen mellem Rusland og Natos negle

Konflikten omkring Ukraine tager til – men hvor stor er risikoen for væbnet konflikt, og hvordan får den betydning for Danmark? Hør mere i dagens Ajour.

Forsvarsminister Trine Bramsen mødtes den 18. december med Ukraines forsvarsminister Oleksii Reznikov.
Forsvarsminister Trine Bramsen mødtes den 18. december med Ukraines forsvarsminister Oleksii Reznikov.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Rusland fortsætter med at opstille tropper på grænsen til Ukraine, mens Nato-landene sender militært udstyr til Ukraine.

Samtidig foregår der et intenst diplomatisk spil, hvor den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken er på lynrejse i både Bruxelles, Rusland og Ukraine for at tale sig ud af en militær konflikt. Også den danske forsvarsminister Trine Bramsen og udenrigsminister Jeppe Kofod har været i Ukraine indenfor den seneste måned.

Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, fortæller i dagens Ajour om den spændte situation mellem Rusland og Nato, som har battleground i Ukraine. 

Han svarer også på, hvor stor risikoen er for en væbnet konflikt, og hvordan det kan få betydning for Danmark. Og så forklarer han, hvorfor man skal holde øje med en mulig false-flag operation, hvor Rusland får det til at se ud som om, Ukraine angriber dem.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vladimir Putin

Præsident, Rusland
jurist (Sankt Petersborgs Statsuniversitet)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

0:000:00