V-profil: Derfor har danske virksomheder gode muligheder for at få fat i amerikanske IRA-milliarder

Danske virksomheder skal sælge deres ekspertise for at få en bid af amerikanske IRA-milliarder til grøn omstilling. Mens EU er kommet med et modsvar, ser erhvervsudvalgets formand flere muligheder end trusler, fordi amerikanske virksomheder “står i kø på gaden for at købe danske løsninger”.

Hans Andersen er formand for Folketingets Erhvervsudvalg, der netop har været på udvalgsrejse til USA for at blive klogere på mulighederne i den amerikanske statsstøttepulje. "Vi er jo verdensførende på viden indenfor grøn omstilling. Den er viden er amerikanerne nødt til at købe sig til,” siger han.
Hans Andersen er formand for Folketingets Erhvervsudvalg, der netop har været på udvalgsrejse til USA for at blive klogere på mulighederne i den amerikanske statsstøttepulje. "Vi er jo verdensførende på viden indenfor grøn omstilling. Den er viden er amerikanerne nødt til at købe sig til,” siger han.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Mens EU's kommissionsformand Ursula von der Leyen kritiserer den amerikanske IRA-aftale for at kunne lede til unfair konkurrence, øjner Venstre forretningsmuligheder for danske virksomheder.

I hvert fald hvis man skal tro partiets erhvervsordfører, Hans Andersen (V).

“Vi er jo verdensførende på viden indenfor grøn omstilling. Den viden er amerikanerne nødt til at købe sig til,” siger han.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00