Venstre drømmer om nyt EU-agentur i Danmark

UDSPIL: Venstre vil have en handlingsplan for, hvordan Danmark kan score et nyt EU-agentur for biomedicinsk forskning og udvikling, som EU-Kommissionen har i støbeskeen.

Det er blandt andet vaccinejagten i forbindelse med covid-19, der har fået EU-Kommissionen til at foreslå det nye EU-agentur.
Det er blandt andet vaccinejagten i forbindelse med covid-19, der har fået EU-Kommissionen til at foreslå det nye EU-agentur.Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selv om et konkret forslag til et nyt EU-agentur for biomedicinsk avanceret forskning og udvikling først står til at se dagens lys i fjerde kvartal næste år, foreslår Venstre allerede nu, at der skal lægges en handlingsplan for, hvordan Danmark kan komme i betragtning til at huse det.

Forslaget kommer i forbindelse med partiets bud på en finanslov for næste år. Ifølge erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen vil det styrke en i forvejen stærk dansk erhvervsklynge inden for life science.

”Der er ingen tvivl om, at placeringen af et EU-agentur har en afsmittede effekt inden for et område, hvor vi står stærkt. Det vil ubetinget være en fordel, hvis det placeres i Danmark, for det bliver en spydspids inden for det pågældende område,” siger Torsten Schack Pedersen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00