Vestager vil svare igen på amerikansk IRA med europæisk equity-fond

Hvis investeringerne flytter fra Europa til USA, vil det også gå udover mindre virksomheder, som leverer til større investeringsprojekter. Det mener Margrethe Vestager, der nu lufter sine tanker om, hvordan EU svarer igen på den amerikanske IRA.

Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, foreslår blandt andet at etablere en europæisk equity-fond. Arkivfoto. 
Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, foreslår blandt andet at etablere en europæisk equity-fond. Arkivfoto. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

En europæisk equity-fond, der investerer direkte i unionens virksomheder, skal være en del af EU's modsvar på den amerikanske Inflation Reduction Act (IRA). 

I hvert fald hvis man spørger Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager. 

"Vi har brug hastighed i investeringsbeslutninger, og at de bliver truffet med henblik på at investere i Europa. Derfor foreslår jeg, at vi laver en equity-fond, hvor vi fra europæisk side investerer direkte i virksomheder, og gerne den mest risikobetonede del af investeringen, så vi kan få privat kapital ind, der måske ikke er villig til at løbe den samme risiko," siger Margrethe Vestager til Altinget. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00