Per Clausen revser minister for formandsstøtte

DYREVELFÆRD: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) bliver mødt med kritik fra Enhedslistens Per Clausen, efter hun har sagt god for, at professor Peter Sandøe trods kritik kan fortsætte som formand for hendes egen arbejdsgruppe. "Jeg betvivler ikke Sandøes virke," siger ministeren.
"Jeg har ikke haft nogen grund til at betvivle Peter Sandøes virke som formand for arbejdsgruppen, der kigger på avl af dyr," siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).
"Jeg har ikke haft nogen grund til at betvivle Peter Sandøes virke som formand for arbejdsgruppen, der kigger på avl af dyr," siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Der er blevet sået alvorlig tvivl om den videnskabelige kvalitet af hans arbejde, og derfor mener jeg ikke, han (Peter Sandøe, red.) er den rette til at fortsætte det arbejde.

Per Clausen (Ø)
Dyrevelfærdsordfører

Det er "helt uforståeligt", at fødevareminister Mette Gjerskov (S) har bedt professor Peter Sandøe om at færdiggøre en rapport for Fødevareministeriet om avl af dyr, selvom han tidligere på året blev beskyldt for at være inhabil og i lommen på svineproducenterne.

Det mener Enhedslistens Per Clausen, efter fødevareministeren har meddelt resten af arbejdsgruppen bag rapporten, at den skal fortsætte sit arbejde med Peter Sandøe som formand. Meldingen fra ministeren kommer inden, man har fået endelig klarlagt, om der rent faktisk var problemer med det arbejde, Peter Sandøe lavede tidligere på året.

"Der er blevet sået alvorlig tvivl om den videnskabelige kvalitet af hans arbejde, og derfor mener jeg ikke, han er den rette til at fortsætte det arbejde," siger Enhedslistens dyrevelfærdsordfører til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00