Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Både briterne og EU-landene skal stemme om Brexit, mens der herhjemme er debat om mere jordnære ting som forurening, landdistrikter og genanvendelse. Og så præsenterer miljøministeren nye tiltag i ulveforvaltning.

Miljøminister Lea Wermelin (S) er torsdag kaldt i samråd om, hvad regeringen mere præcist agter at gøre ved de såkaldte generationsforureninger. Et af eksemplerne herfra er Cheminova fra billedet.
Miljøminister Lea Wermelin (S) er torsdag kaldt i samråd om, hvad regeringen mere præcist agter at gøre ved de såkaldte generationsforureninger. Et af eksemplerne herfra er Cheminova fra billedet.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Velkommen til en uge, hvor Brexit igen igen forventes at stjæle en stor del af dagsordenen. Også på det grønne område, som har masser på spil afhængig af udfaldet.

Men ugen vil også byde på debat om, hvad regeringen vil gøre ved de store forureninger, hvordan ulven skal reguleres i Danmark, og hvordan man kan genanvende mere. Og så tager regeringen hul på realitetsforhandlingerne om en ny klimalov, der hidtil mest har bestået af oplæg fra eksperter.

Dyk selv ned i ugens program her:
 
MANDAG
Miljøminister Lea Wermelin (S) præsenterer mandag en række nye initiativer for ulveforvaltning.
Bagtæppet er, at tidligere miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i februar opgav at lave en decideret ny ulveforvaltningsplan for, hvordan ulven skal trives og reguleres i Danmark. I stedet lod han den gamle plan fra 2014 bestå. Han kastede håndklædet i ringen på grund af rygende uenighed i Vildtforvaltningsrådet, ministerens rådgivergruppe på ulveområdet, som består af landbruget og en række grønne organisationer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00