V: S forslag mod gylle er for skarpt

NYHED: Fødevareminister Eva Kjær Hansen er positiv overfor grundideen om, at al gylle behandles før den spredes ud på markerne, som Socialdemokraterne foreslår skal ske indenfor 10 år.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er fint med gylleseparering og produktion af biogas fra gyllen. Men vi kan først stille krav om det til landmændene, når det er teknisk muligt. Regeringen har afsat midler forskning i den type af energiteknologier.

Eva Kjær Hansen
Fødevareminister

Forbyd gyllespredning om ti år! Denne overskrift har formodentligt givet nervøse trækninger ved morgenkaffen hos landets landmænd, der hidtil er undgået den store bevågenhed fra politikerne i valgkampen.

Afsenderne er Socialdemokraterne, som om ti år vil have al gylle separeret og kørt igennem biogasanlæg for at udnytte energien og minimere kvælstof- og fosforforurening fra landbruget.

"Landbruget har nu 10 år som erhverv til i samarbejde med forskere i det private og offentlige at sørge for at få videreudviklet den nødvendige teknologi, herunder indenfor gylleseparering. Foruden store miljøgevinster er der også kæmpe eksportmuligheder i disse gylleteknologier," siger Torben Hansen (S).

0:000:00