Mød det nye debatpanel på Altinget | Fødevarer

INTRODUKTION: Et nyt debatpanel er klar til at skabe debat om efterårets varme emner på det fødevarepolitiske område. Mød panelets nye deltagere her.
Marie Dissing Sandahl
Efteråret byder på et nyt debatpanel på Altinget | Fødevarer. Og der er nok at tage fat på. Fødevareministeren pustede i sommerferien liv i debatten om GMO, og samtidig fortsætter forårets forhandlinger og diskussionen generelt af fødevareanprisninger og GDA især. Og regeringens længe ventede udspil om Grøn Vækst skal laves til konkret lovgivning i Folketinget. Der er med andre ord nok at tage fat på.

Læs mere om panelets deltagere her:

<img align="left" src="@nyimg=5209@" />Kirsten Holst, formand for Danske Jordbrugsakademikere
Den 46-årige formand for fagforeningen for jordbrugsakademikere er uddannet cand.agro. fra Landbohøjskolen. Tidligere har hun været souschef og driftskoordinator på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet, hvor hun fortsat er ansat. Før det var hun ansat som kvægbrugskonsulent adskillige steder i landet.

<img align="left" src="@nyimg=4325@" />Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet
I 2009 blev hun valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne for første gang, men har siddet som suppleant siden 2006. Den 42-årige politiker er kendt for sin interesse for forbrugerpolitik og gik efter en plads i parlamentets landbrugsudvalg, som hun dog ikke fik - i stedet skygger hun udvalget. Christel Schaldemose er uddannet cand.mag. i historie.

<img align="left" src="@nyimg=5210@" />Michael Stevns, direktør i Landbrug og Fødevarer
Fra 2007 administrerende direktør i Mejeriforeningen indtil omlægningen af landbrugsorganisationerne i 2009, og nu er han direktør i den nye hovedorganisation. Tidligere har den 46-årige uddannede mejeriingeniør været koncerndirektør i Arla Foods.


<img align="left" src="@nyimg=5211@" />Morten Mauritson, medejer af Kernesund Familie
Journalist og medforfatter til konceptbøgerne om den kernesunde familie, som har skabt stor debat. Sammen med sin kone Ninka udgiver han bøger og holder foredrag om deres bud på en sundere livsstil og kost.


<img align="left" src="@nyimg=5212@" />Per Clausen (EL), fødevareordfører
Enhedslistens 54-årige fødevareordfører blev valgt til Folketinget første gang i 2005 og igen i 2007. Han er uddannet cand.phil. i samfundsfag og har tidligere blandt andet været formand for Dansk Magisterforening.


<img align="left" src="@nyimg=5213@" />Ole Linnet Juul, branchedirektør i DI Fødevarer
Siden 1999 branchedirektør for fødevareindustrien i Dansk Industri. Den 50-årige cand.scient.pol. var fra 1987 til 1999 ansat i Landbrugsraadet og medlem af direktionen i de sidste fem år. Desuden har han i dag en række bestyrelsesposter i blandt andet CIAA - den europæiske fødevareindustri, bestyrelsen for Fødevareøkonomisk Institut og Det Nationale Fødevareforum.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00