Bente Dahl: Hvis jeg var minister

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Fødevarer har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som fødevareminister. Læs her om Bente Dahl (R), der ville sætte økologien på dagsordnen med nye initiativer inden for dyrkningsmetoder og råvarefremstilling.

Økologien er en bæredygtig måde at frembringe fødevarer på, og den giver ikke nær så mange problemer for det øvrige samfund - og for sig selv - som det konventionelle landbrug. Vi har et stort udspil om udvikling af det økologiske område alt inklusive - både dyrkning, forarbejdning og afsætningen - og vi har afsat 200 mio. på vort finanslovsforslag til at gennemføre det.

Bente Dahl
Fødevareordfører (R)

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?

Det første, jeg ville gøre som minister, og havde sat mig i stolen og lukket døren, ville være at tænke hele fødekæden igennem. Lige fra jord til bord. Også afsætningen skal tænkes med. Forbrugerne skal tænkes med i fødevareproduktionen. Fødekæden skal desuden tænkes som en bæredygtig sammenhæng. Det kan ikke nytte, at vi dels smider fødevarer væk, dels i produktionsforløbet forurener med pesticider, kvælstofudledninger etc. - så der er en del at tage fat på.

Hvad ville du arbejde for at få med i CAP-reformen?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00