Bjarne Laustsen: Hvis jeg var minister

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Fødevarer har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som fødevareminister. Læs her om Bjarne Laustsen (S), der ville se på omlægningsstøtten for at støtte økologiske varer og se veterinærforliget i sømmene.
Foto: www.socialdemokraterne.dk

I stedet for at pege på konkrete områder vil jeg fremhæve behovet for at få den ny VKO-landbrugslov revideret. Loven blev hastet igennem, uden at nogen er i stand til at gennemskue konsekvenserne.

Bjarne Laustsen (S)
Fødevareordfører

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?

En fødevareminister i den ny regering vil først og fremmest have til opgave at samle et bredt flertal for fødevarepolitikken indenlands såvel som på EU-niveau. Altså vil partierne bag de gældende aftaler og forlig på fødevareområdet naturligvis blive indkaldt til at drøfte fremtiden for aftalerne. Hensigten er, at alle de ny regeringspartier og de kommende oppositionspartier er enige om sigtet i landbrugs-, fiskeri- og fødevarepolitikken.

I stedet for at pege på konkrete områder vil jeg fremhæve behovet for at få den ny VKO-landbrugslov revideret. Loven blev hastet igennem, uden at nogen er i stand til at gennemskue konsekvenserne. Sådan er det også med veterinærforliget, og vi har siden 2001 oplevet en stigning i antibiotikaforbruget på næsten 40 procent. Derfor er der behov for, at også dette forlig bliver justeret, således at vi får en plan for nedsættelsen af antibiotikaforbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00