Tage Leegaard: Hvis jeg var minister

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Fødevarer har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som fødevareminister. Læs her om Tage Leegaard (K), der ville undersøge, hvilke barrierer der er for økologisk landbrug, og sikre færrest mulige tilsætningsstoffer i vores fødevarer.
Foto: ft.dk

Jeg vil satse på oplysning om de kvaliteter, der er i økologisk produktion - endvidere vil jeg undersøge, hvilke barrierer der ligger til grund for, at det går forholdsvis trægt med omstillingen til økologisk produktion.

Tage Leegaard (K)
Fødevareordfører
Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen på ministerkontoret?

Som ny minister ville man jo nok sætte sig og så lige sige et lille YES, men så ville man jo nok lige så hurtigt gå i gang med at overveje opgavens omfang. Jeg ville overveje, hvilke samarbejdspartnere jeg hurtigst muligt skulle have en snak med, og hvilke opgaver ville jeg lægge vægt på. Som fødevareminister må man nødvendigvis kende den aktuelle EU-dagsorden, man må kende de varmeste politiske emner, og jeg ville sætte mig et mål for de første 100 dage.

Hvad ville du arbejde for at få med i CAP-reformen?

Jeg vil arbejde for, at man sætter sig det mål, at støtten skal væk inden for en overskuelig tid. Når det er sagt, vil jeg naturligvis som dansk fødevareminister arbejde for, at så længe der er støtteordninger, skal dansk landbrug have så stor en del af støtten som muligt, da dansk landbrug er meget omkostningsbelastet. Eftersom det nok ikke længere vil være muligt at fastholde så høj en hektarstøtte som hidtil, vil jeg arbejde for, at der kommer mere ind som støtte til det, der kaldes sociale goder: landdistriktsmidler, naturplejeordninger m.v.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00