Vælgerne vil afskaffe EU's landbrugsstøtte

MENINGSMÅLING: Over halvdelen af vælgerne mener, at EU's landbrugsstøtte skal afskaffes. Fødevareminister Henrik Høegh (V) påpeger, at det er vanskeligt at overbevise andre EU-lande om, at støtten skal afskaffes.
Foto: www.colourbox.com

Jeg - og andre fødevareministre før jeg - har nemlig igen og igen argumenteret for, at en udfasning af støtten er den rigtige vej at gå. Men politik er nu engang det muliges kunst, og der er desværre kun få lande, der deler den danske holdning.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister
Ifølge en ny meningsmåling mener et flertal af danskerne, at den europæiske landbrugsstøtte skal afskaffes.

Meningsmålingen, der er foretaget af analyseinstituttet A&B Analyse for Altinget, viser, at 53 procent er tilhænger af at afskaffe landbrugsstøtten, mens knap 21 procent er modstander af at afskaffe landbrugsstøtten. 26 procent svarer 'ved ikke'.

Mere naturpleje og klimatiltag i landbrugsstøtten
Fødevareminister Henrik Høegh er enig med de vælgere, der går ind for at afskaffe EU's landbrugsstøtte, men samtidig mener han, at man må se realistisk på de politiske kendsgerninger.

"Jeg er glad for, at et flertal af befolkningen er enig med både Folketinget og mig i, at landbrugsstøtten skal udfases. Jeg mener, man skal være forsigtig med at udstede garantier, men jeg tør næsten godt garantere, at hverken kommissæren, Parlamentets landbrugsudvalg eller de 27 europæiske landbrugsministre er det mindste i tvivl om den danske holdning på dette område," siger fødevareminister Henrik Høegh og fortsætter:

Dokumentation
"Er du tilhænger eller modstander af at afskaffe EU's landsbrugsstøtte?" 

  Total
 Tilhænger af at afskaffe landbrugstøtten53.4% 
 Modstander af at afskaffe landbrugsstøtten20.8%
 Ved ikke25.8%

Undersøgelsen er foretaget på nettet af A&B Analyse for Altinget.dk i december 2010. Den er baseret på 1.134 repræsentativt udvalgte svarpersoner.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00