Minister modtager fælles biomasseappel

BIOMASSE: Resultatet af temadag om biomasse er nu overleveret til klima- og energiministeren. Foreningernes fælles opfordring om handlingsplan modtages positivt.
Foto: colourbox
Ida Skytte
Fakta

De tre foreninger er blandt andet enige om:
1. at biomasse kan bidrage til at gøre transportsektoren fossilfri.
2. at der frem mod 2020 er uudnyttede biomasseressourcer i og uden for EU og i Danmark.
3. at det derfor er samfundsmæssigt fornuftigt og perspektivrigt at komme i gang med omstilling fra fossile brændsler, men samtidig er det vigtigt allerede nu at sikre en effektiv og bæredygtig udnyttelse af de forskellige former for biomasse.
4. at der er behov for varige midler til forskning og udvikling af danske biomasseressourcer og de relaterede teknologier.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har nu modtaget et brev med de fælles anbefalinger, som Concito, Dansk Energi og Landbrug & Fødevarer er blevet enige om på baggrund af input fra en stor temadag den 13. september om biomasse, tidligere beskrevet her på Altinget.

I brevet opfordrer de tre foreninger til, at regeringen og Folketinget snarest udarbejder en national handlingsplan for biomasse, da dette dette vil spille en afgørende rolle i omstillingen til et fossilfrit samfund.

"Det danske landbrug, der tilhører verdens tredjestørste fødevareklynge, vil i fremtiden skulle spille en central rolle i forhold til udfordringerne med fødevareforsyning, klima- og miljø og vedvarende energi. Dette betyder, at rollen som energileverandør skal tænkes sammen med rollen som fødevareproducent," lyder det i brevet til Lykke Friis.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00